UPDATE #NOW

Stutz: Ο Jonah Hill έκανε ένα ντοκιμαντέρ για τον ψυχίατρό του, τη σχέση τους και το πένθος


Κλέλια Φατούρου

8 Νοεμβρίου 2022

Stutz: Ο Jonah Hill έκανε ένα ντοκιμαντέρ για τον ψυχίατρό του, τη σχέση τους και το πένθος
Ο ηθοποιός εκτίθεται για πρώτη φορά μέσα από το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο ίδιος

Ο Jonah Hill είναι ένας άνθρωπος που δεν εκτίθεται εύκολα, δυσκολεύεται με τη διαχείριση των συναισθημάτων του (όπως ο ίδιος λέει) και δεν μιλά σε συνεντεύξεις. Οπότε τα έκανε όλα μαζί στο ντοκιμαντέρ "Stutz", που σκηνοθετεί ο ίδιος.

Είπε λοιπόν να φτιάξει μία ταινία για τις δικές του συνεδρίες με τον 74χρονο γνωστό ψυχίατρο Phil Stutz όπου μιλούν για τη ζωή, τις αποφάσεις και την ψυχιατρική. Στο ασπρόμαυρο trailer, βλέπουμε μία πολύ ζεστή και εγκάρδια σχέση, με μία χημεία που μάλλον πολλοί θα ήθελαν να έχουν με τον ψυχίατρο ή ψυχοθεραπευτή τους.

«Ο Phil Stutz είναι ένας από τους μεγαλύτερους ψυχιάτρους στον κόσμο. Έχει βοηθήσει αμέτρητους ασθενείς τα τελευταία 40 χρόνια, επώνυμους και μη, μεταξύ αυτών και εκείνους που δεν πολυπίστευαν στη θεραπεία. Σκηνοθετημένη από τον φίλο και ασθενή Jonah Hill, ταινία εξερευνά τη ζωή του Stutz και επιτρέπει στον θεατή να ταξιδέψει μέσα από τις γνωστές τεχνικές του για οπτικοποίηση. Ενώ ο Hill κάνει μία ανορθόδοξη συνεδρία με τον Stutz που αλλάζει την κλασική δυναμική γιατρού-ασθενούς, οι τεχνικές οδηγούν σε μία χιουμοριστική και θεραπευτική εμπειρία. Δύο φίλοι από διαφορετικές γενιές και ένα ταξίδι προς την ψυχική υγεία, με τρόπο που να είναι προσβάσιμο σε όλους. Είτε αναζητούν βοήθεια, είτε όχι», είναι η επίσημη περιγραφή του ντοκιμαντέρ.

Jenny.Gr

Είναι επίσης πολύ ειλικρινές, γιατί αναρωτιούνται και οι δύο για το αν πρόκειται για το καλύτερο ή το χειρότερο ντοκιμαντέρ ever. «Μάλλον είναι και τα δύο», καταλήγει ο Stutz. Ο Hill εξομολογείται ότι μπορεί να μην πετύχει τον σκοπό του, ότι ξέρει ότι πρέπει να εκτεθεί, ενώ είναι κάτι που τον τρομάζει, ενώ θεωρεί ότι το Stutz ίσως βοηθήσει τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και δεν απευθύνονται σε ειδικό, επειδή πιστεύουν ότι οι συμβουλές των φίλων είναι υπεραρκετές.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι παραγωγοί αυτού του ντοκιμαντέρ είναι ο Joaquin Phoenix και η Rooney Mara. Μία ιδιαίτερη σύνδεση μεταξύ των δύο ανδρών αλλά και του Phoenix είναι ότι έχουν χάσει τους αδερφούς τους, συνεπώς το πένθος πρωταγωνιστεί με τον δικό του τρόπο στο ντοκιμαντέρ. Το οποίο θα δούμε στο Netflix στις 14 Νοεμβρίου.