UPDATE #NOW

Μητσοτάκης: Πανεπιστημιακές σπουδές θεάτρου, χορού και μουσικής έως το 2025


JTeam

28 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης: Πανεπιστημιακές σπουδές θεάτρου, χορού και μουσικής έως το 2025
Πανεπιστημιακές σπουδές θεάτρου, χορού και μουσικής έως το 2025, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις σφοδρές διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις του καλλιτεχνικού κόσμου για το προεδρικό διάταγμα που υποβάθμιζε την κατάρτιση των καλλιτεχνών

Oδικό χάρτη για δημόσιες σπουδές θεάτρου, μουσικής και άλλων παραστατικών τεχνών πανεπιστημιακού επιπέδου μέχρι το 2025 προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις σφοδρές διαμαρτυρίες του καλλιτεχνικού κόσμου το τελευταίο διάστημα για το προεδρικό διάταγμα που υποβάθμιζε την κατάρτιση στο επίπεδο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την προειδοποίηση του συνόλου των καθηγητών της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου για παραίτηση.

«Σχεδιάζουμε άμεσα τον οδικό χάρτη με τον οποίο η χώρα μας θα αποκτήσει ως το 2025 δημόσιες, πανεπιστημιακού επιπέδου, σπουδές στις παραστατικές τέχνες. Επίσης προχωράμε με τη διαβάθμιση της ωδειακής εκπαίδευσης, της ραχοκοκαλιάς της μουσικής παιδείας σε της την Ελλάδα, καθώς η ωδειακή παιδεία στη χώρα μας διέπεται ακόμα από Βασιλικό Διάταγμα του 1957», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.