UPDATE #NOW

Tyre Nichols: Βίντεο με τους 5 αστυνομικούς να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον 29χρονο


JTeam

30 Ιανουαρίου 2023

Tyre Nichols: Βίντεο με τους 5 αστυνομικούς να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον 29χρονο
@teyanataylor
«Προσπαθώ απλά να πάω σπίτι», έλεγε στους αστυνομικούς του Memphis, ο 29χρονος Tyre Nichols. Οργή και διαδηλώσεις από τους πολίτες για τον θάνατο του

Στη δημοσιότητα έχουν έρθει πλάνα από τον άγριο ξυλοδαρμό του 29χρονου Tyre Nichols, από 5 αστυνομικούς. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει την ομάδα των αστυνομικών από το Tennessee να γρονθοκοπά άγρια και να κλωτσά τον 29χρονο, ενώ εκείνος βρίσκεται στο έδαφος και φωνάζει τη μητέρα του. Η θανατηφόρα επίθεση κατά του Nichols φέρεται να εκτυλίχθηκε περίπου 80 μέτρα από το σπίτι της μητέρας του.

Jenny.Gr
@teyanataylor

Τα τέσσερα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα παρέχουν ένα πρόχειρο χρονοδιάγραμμα της μοιραίας συνάντησης μεταξύ του Nichols και της αστυνομίας. Το περιστατικό ξεκίνησε όταν δύο αστυνομικοί του Memphis τον σταμάτησαν σε έλεγχο.

«Βγες από το αυτοκίνητο!» φώναξε αρκετές φορές ο ένας αστυνομικός, ένω άλλος τον τράβηξε έξω από το αυτοκίνητο.

Ο Nichols απάντησε «δεν έκανα τίποτα». Ένας αστυνομικός του είπε «Πέσε στο γα@@@@νο το έδαφος» και προειδοποίησε ότι θα «χτυπήσει» τον Nichols.

Ο 29χρονος τους απάντησε: «Είμαι στο έδαφος».

«Εσείς παιδιά κάνετε πραγματικά πολλά τώρα. Απλά προσπαθώ να πάω σπίτι μου», πρόσθεσε.

Ο Nichols, ο οποίος έπεσε στο έδαφος, κατέληξε να τρέχει μακριά από τους αστυνομικούς. Ο θανάσιμος ξυλοδαρμός εκτυλίχθηκε όταν άλλοι αστυνομικοί τον συνέλαβαν αργότερα σε μια διασταύρωση.

Βίντεο από κάμερα σε στύλο φωτισμού δείχνει την εικόνα του ξυλοδαρμού. Ο Nichols, ο οποίος φαίνεται με χειροπέδες, παρέμενε στο έδαφος, ένας αστυνομικός τον κλώτσησε στο κεφάλι και στη συνέχεια τον ξανακλώτσησε.

Καθώς πολλοί αστυνομικοί συγκρατούσαν τον Nichols, ο οποίος δεν φαινόταν να αντιστέκεται ή να τους απειλεί, ένας άλλος τον χτυπούσε επανειλημμένα με ένα γκλομπ.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί τον γρονθοκόπησαν επανειλημμένα και, όταν έπεσε στο έδαφος, τον κλώτσησαν ξανά. Λίγο αργότερα τον έσυραν σε ένα περιπολικό και τον έβαλαν να καθίσει στο πλάι.
Κανένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς δεν φάνηκε να σταματά τον ξυλοδαρμό ή να βοηθά τον Nichols. Το βίντεο φαίνεται να δείχνει οκτώ αστυνομικούς να βρίσκονται εκεί, ενώ αυτός λιποθυμούσε στο αυτοκίνητο.

Προσοχή το βίντεο περιέχει σκληρά πλάνα