UPDATE #NOW

O Brendan Fraser για τη διάγνωση του γιου του με αυτισμό: «Δε θα άλλαζα τίποτα»


Τόνια Τζάφερη

10 Φεβρουαρίου 2023

O Brendan Fraser για τη διάγνωση του γιου του με αυτισμό: «Δε θα άλλαζα τίποτα»
O πρωταγωνιστής της ταινίας "The Whale" σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη. «Αν και είναι πολύ δύσκολο, δεν θα άλλαζα τίποτα», είπε για τον 20χρονο γιο του, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού

Στην εκπομπή του Howard Stern εμφανίστηκε ο αγαπημένος Brendan Fraser, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον 20χρονο γιο του. Ο ηθοποιός εξήγησε πως ο γιος του βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, ενώ διαγνώστηκε με την αναπτυξιακή διαταραχή όταν ήταν περίπου 22-24 μηνών.

«Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι είναι γεμάτοι χαρά και θέλουν την παρουσία σου, έστω και για λίγες στιγμές. Και το βρίσκω αυτό πολύ ευεργετικό και θετικό και παράλληλα υπάρχουν άλλοι στην άλλη άκρη του δωματίου που μπορώ να τους ξεχωρίσω αμέσως και μπορώ να πω πως ναι, είναι μέσα στο φάσμα (του αυτισμού). Ξέρεις, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν λίγη παραπάνω αγάπη, λίγο παραπάνω χρόνο, γιατί είναι στο φάσμα του αυτισμού. Έχουν Asperger και αυτός είναι ο κόσμος τους. Εκεί είναι που ανήκουν», συνέχισε.

«Παρά τη φασαρία και την υστερία της διασημότητας, πάντα τους αφιερώνω λίγο χρόνο. Επειδή ο μεγάλος μου γιος είναι στο φάσμα του αυτισμού, γνωρίζω πόση σημασία έχει για τις οικογένειές τους αλλά και για τους ίδιους να τους ευχαριστείς με την παρουσία σου», τόνισε o βραβευμένος ηθοποιός.

Jenny.Gr
Splash News

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε όταν έμαθε πρώτη φορά για τον αυτισμό του γιου του, είπε πως αρχικά αισθανόταν ενοχές για πράγματα που είχε κάνει ενώ παρομοίασε εκείνες τις στιγμές σαν ένα χτύπημα με ρόπαλο στο κεφάλι.

«Μετά γρήγορα μαθαίνεις πως δεν ευθύνεται τίποτα για αυτό. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Δεν θα άλλαζα τίποτα. Αυτό το παιδί έχει τη μεγαλύτερη διάθεση για χαρά από οποιονδήποτε έχω γνωρίσει. Και αυτό το παιδί τυχαίνει να είναι το δικό μου παιδί. Γελάει συνέχεια», απάντησε ο Fraser.