UPDATE #NOW

Σεισμός Τουρκία: Το μωρό που γεννήθηκε στα χαλάσματα, βρήκε οικογένεια


JTeam

10 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός Τουρκία: Το μωρό που γεννήθηκε στα χαλάσματα, βρήκε οικογένεια
@BBC
Ονομάστηκε Aya από τους γιατρούς και είναι καλύτερα στην υγεία του

Είναι πολλές οι δραματικές ιστορίες των ανθρώπων που σε μια νύχτα είδαν τη ζωή τους να αλλάζει, εξαιτίας του φονικού σεισμού. Μέσα στις ιστορίες αυτές, ήταν και το νεογέννητο μωρό που ήρθε στη ζωή ανάμεσα σε συντρίμμια, με την μητέρα του να χάνει δυστυχώς τη ζωή της.

Η πενταόροφη πολυκατοικία είχε ισοπεδωθεί, ενώ το νεογέννητο κορίτσι εντοπίστηκε δέκα ώρες μετά το φονικό ‘χτύπημα’ του εγκέλαδου, με τα κλάματα της να βοηθούν τους διασώστες να την εντοπίσουν δίπλα στη νεκρή μητέρα.

Ήταν ακόμα συνδεδεμένο με τη μητέρα του, με τον ομφάλιο λώρο. Εκείνη όμως, όπως και ο πατέρας και τα τέσσερα αδέλφια του μωρού, είχαν χάσει τη ζωή τους.

Το κοριτσάκι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Αφρίν, στο Χαλέπι και μπήκε σε θερμοκοιτίδα.

Οι γιατροί που την περιθάλπουν, τη βάπτισαν Aya που σημαίνει “σημάδι από το Θεό”. Αμέσως έγιναν εκκλήσεις προς κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να βρει μια οικογένεια το κοριτσάκι.

Λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε ο θείος της (αδελφός των παππούδων της), Σαλάχ αλ-Μπαντράν.

Όπως είπε στο Associated Press, μαζί με τα άλλα δέκα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι τους σώοι και αβλαβείς. “Μετά το σεισμό ουδείς μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του ή στο διαμέρισμα του. Μόνο το 10% των οικοδομών στην περιοχή είναι ασφαλείς. Όλες οι άλλες είναι μη κατοικήσιμες”.

Η κατάσταση της υγείας της Aya βελτιώνεται κάθε μέρα, ενώ διαψεύστηκαν οι φοβίες για ύπαρξη τραύματος στην σπονδυλική της στήλη.