UPDATE #NOW

Σεισμός στην Τουρκία: Πατέρας και η 4χρονη κόρη του διασώθηκαν μετά από 132 ώρες


12 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Πατέρας και η 4χρονη κόρη του διασώθηκαν μετά από 132 ώρες
Μετά από 12 ώρες προσπαθειών οι διασώστες στην Τουρκία απεγκλώβισαν ένα 4χρονο κοριτσάκι που βρισκόταν για 132 ώρες στα χαλάσματα που προκάλεσε ο σεισμός - 10 λεπτά αργότερα διασώθηκε και ο πατέρας του

Οι πρώτες 72 ώρες είναι κρίσιμες για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται στα χαλάσματα έπειτα από μία μεγάλη φυσική καταστροφή όπως ο σεισμός στην Τουρκία. Ακόμη και τώρα όμως πέντε 24ωρα και πλέον μετά από τα φονικά «χτυπήματα» του Εγκέλαδου με επίκεντρο το Καχραμανμαράς, η ελπίδα παραμένει ζωντανή. Τελευταία αχτίδα της ένα 4χρονο κοριτσάκι και ο πατέρας της που οι διασώστες κατάφεραν να τους βγάλουν ζωντανούς μέσα από τα συντρίμμια 132 ολόκληρες ώρες μετά τον σεισμό.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης άκουσαν ήχους σε έναν σωρό από μπάζα στο Islahiye, κοντά στο Γκαζιάντεπ και κατάφεραν έπειτα από προσπάθειες 12 ωρών να προσεγγίσουν το 4χρονο κορίτσι Σενγκιούλ Καραμπάς που βρισκόταν εκεί εγκλωβισμένο. Ενα ακόμη παιδί κατάφερε να βγει ζωντανό, με τους ειδικούς να λένε πως υπάρχει εξήγηση για κάτι τέτοιο. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.