UPDATE #NOW

Σεισμός: Κοπέλα από τη Συρία ζητά βοήθεια για τη χώρα της και γίνεται viral - «Τι σας κάναμε; Είμαστε κι εμείς άνθρωποι»


JTeam

10 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός: Κοπέλα από τη Συρία ζητά βοήθεια για τη χώρα της και γίνεται viral - «Τι σας κάναμε; Είμαστε κι εμείς άνθρωποι»
Κάποιοι αντέδρασαν, σχολιάζοντας τα περιποιημένα νύχια της κι έκαναν λόγο για fake account

Όσο ανασύρονται νεκροί από τα ερείπια των φονικών σεισμών, μια νεαρή από τη Συρία μέσω του TikTok ζητάει βοήθεια από όλες τις χώρες για την πατρίδα της. Με δάκρυα στα μάτια, η Patricia κάνει έκκληση και νιώθει αποτροπιασμό για το πώς έχει φερθεί μέχρι τώρα η διεθνής κοινότητα στη Συρία.

«Η βοήθεια φτάνει στην Τουρκία αλλά όχι στη Συρία» ακούγεται να λέει, συμπληρώνοντας: «Είμαι κυριολεκτικά αηδιασμένη αυτή τη στιγμή. Ζω στην Συρία και βρισκόμαστε σε πόλεμο επί 7 χρόνια. Υποφέραμε πολλά σε αυτή την πόλη, εντάξει; Υποφέραμε πολλά. Χάσαμε πολλούς ανθρώπους που αγαπούσαμε και υποφέραμε από τον πόλεμο για 7 χρόνια. Δεν έχουμε ηλεκτρισμό, δεν έχουμε αέριο, δεν έχουμε τίποτα. Δεν έχουμε τίποτα από αυτά που κάθε ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί να χρειάζεται, εντάξει;».

@patriciaa674 Please share this to everyone you know🙏🏼 Anything can help. Thank you❤️🙏🏼 #fyp #earthquake #syria #turkey #fypシ #suffering #humans #help #humanity ♬ original sound - patriciaa674

Η συνέχεια των όσων λέει είναι ακόμη πιο φορτισμένη συναισθηματικά:

«Δεν διαθέτουμε καν τα βασικά για τις ανθρώπινες ανάγκες, να καλύψουμε τις κύριες ανάγκες. Και τώρα συνέβη ο σεισμός κι ούτε ένας άνθρωπος δεν προσπάθησε να μας βοηθήσει. Ναι, ξέρω ότι συνέβη στην Τουρκία και λυπάμαι τόσο πολύ για την Τουρκία. Και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν στην Τουρκία, αλλά υποφέρουμε κι εμείς. Eίμαστε κι εμείς άνθρωποι. Είμαστε γαμ...νοι άνθρωποι. Σταματήστε να το κάνετε αυτό, να μη μας βοηθάτε με κανένα τρόπο. Τι κάναμε; Είμαστε άνθρωποι. Δεν φταίμε εμείς που έγινε ο πόλεμος και για όσα συνέβησαν. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Άνθρωποι πεθαίνουν και δεν έχουμε πουθενά να πάνε. Τα σπίτια τους κατέρρευσαν και, κυριολεκτικά, υπάρχουν παιδιά που έχασαν όλους τους συγγενείς τους. Ολόκληρες οι οικογένειές τους έχουν χαθεί πλέον. Σας παρακαλώ, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει. Μοιράστε αυτό το μήνυμα και πείτε στους ανθρώπους ότι η Συρία υποφέρει. Παρακαλώ δώστε οτιδήποτε, χαρίστε ό,τι μπορείτε, σας παρακαλώ βοηθήστε. Δεν είναι δίκαιο! Δεν είναι δικό μας λάθος, που γεννηθήκαμε σε μία χώρα, από την οποία δεν μπορούμε καν να φύγουμε. Εντάξει; Δεν είναι δικό μας λάθος, που το διαβατήριό μας δεν μας επιτρέπει να πάμε πουθενά στον γαμ...νο κόσμο. Δεν είναι δικό μας λάθος. Τουλάχιστον βοηθήστε τους ανθρώπους που πεθαίνουν. Βοηθήστε τουλάχιστον τους ανθρώπους που, κυριολεκτικά, δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν οικογένεια αυτή τη στιγμή. Και δεν ξέρουν πού να πάνε γιατί δεν έχουν χρήματα. Βοηθήστε οποιονδήποτε, μάθετε ότι συμβαίνει αυτό. Μην αφήνετε τα ΜΜΕ να σας κοροϊδεύουν και να λένε ”βοηθάμε τη Συρία”. Κανένας δεν βοηθάει τη Συρία και θα σας το αποδείξω. Θα σας δείξω μία εικόνα, που δείχνει ότι ούτε ένα αεροπλάνο δεν φτάνει στη Συρία. Ούτε ένα γαμ...νο αεροπλάνο! Σας παρακαλώ, λοιπόν, διαδώστε το μήνυμα και δωρίστε ό,τι μπορείτε. Σας παρακαλώ!».

@patriciaa674 Replying to @kadour.yas Help me reach to the largest audience possible so we can help the people that are suffering🙏🏼 It’s not about politics now it humanity. #fyp #fypシ #turkey #syria #earthquake ♬ original sound - patriciaa674

Το video που ανέβασε, έγινε αμέσως viral. Πολλοί συγκινήθηκαν από τα λόγια της ενώ άλλοι αντέδρασαν, σχολιάζοντας τα φτιαγμένα της νύχια και ρωτώντας τη πού ακριβώς μένει. Κάποια μάλιστα της έγραψαν ότι αποκλείεται να ζει στη Συρία από την προσεγμένη εμφάνισή της και την κατηγόρησαν για fake account.

@patriciaa674 #fyp #fypシ #stosanctionsonsyria #earthquake #syria #turkey ♬ original sound - patriciaa674

Σε νέο της video απάντησε πως «Όπως έχω πει και σε προηγούμενα βίντεο είμαι ευλογημένη γιατί ζω στην πόλη της Δαμασκού, γιατί δεν έχουμε πληγεί από τον σεισμό. Μετράμε ακόμα πληγές από τον πόλεμο όμως. Τίποτα δεν έχει συμβεί εδώ. Υπάρχουν όμως πολλές περιοχές της Συρίας που είναι τραυματισμένες. Υπάρχουν άνθρωποι χωρίς σπίτια, χωρίς στέγη, δεν έχουν ρούχα, δεν έχουν νερό, φαγητό. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στα social media, γι' αυτό θέλω η φωνή τους να ακουστεί. Το τηλέφωνο για εμένα και το γεγονός ότι ζω στη Δαμασκό είναι ευλογία».