UPDATE #NOW

Louis Vuitton: Ο Pharrell Williams είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής συλλογής


Τόνια Τζάφερη

15 Φεβρουαρίου 2023

Louis Vuitton: Ο Pharrell Williams είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής συλλογής
Αναλαμβάνει στη θέση του εκλιπόντος Virgil Abloh

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο Pharrell Williams είναι πλέον ο καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών συλλογών της Louis Vuitton, αντικαθιστώντας τον Virgil Abloh ο οποίος έφυγε το 2021 από τη ζωή και σε ηλικία μόλις 41 ετών.

Ο 49χρονος Pharrell Williams ο οποίος είναι μουσικός, διακρίνεται για το στιλ του, το οποίο αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην urban κουλτούρα και την πολυτέλεια- ενώ η σχέση του με τη μόδα έγινε γνωστή το 2003 με το streetwear brand "Billionaire Boys Club" που δημιούργησε σε συνεργασία με τον Ιάπωνα σχεδιαστή Nigo (τωρινός καλλιτεχνικός διευθυντής της Kenzo).

Χάρη στο γούστο και το ειλικρινές του όραμα, ο William έχει συνεργαστεί με κορυφαίους οίκους μόδας όπως Chanel, Moncler, Αdidas και φυσικά με τον οίκο Louis Vuitton, για τον οποίο σχεδίασε σειρά γυαλιών και στη συνέχεια κοσμημάτων. Παράλληλα έχει λανσάρει και το δικό του skincare brand, το Humanrace.

Jenny.Gr
@louisvuitton

Πλέον, ο Pharrell Williams είναι υπεύθυνος για όλες τις ανδρικές συλλογές της Louis Vuitton και ο κόσμος της μόδας ανυπομονεί να ανακαλύψει τις δημιουργίες του, δίνοντας ραντεβού στην επόμενη εβδομάδας μόδας τον Ιούνιο του 2023.

H ανακοίνωση για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή της Louis Vuitton

Η Louis Vuitton ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας και μέσω social media, αναρτώντας φωτογραφία του καλλιτέχνη, με τον οποίο μοιράζονται κοινό όραμα:

«Ο Pharrell Williams είναι ένας οραματιστής του οποίου τα δημιουργικά σύμπαντα επεκτείνονται από τη μουσική στην τέχνη και στη μόδα, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως παγκόσμιο πολιτιστικό είδωλο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ο τρόπος με τον οποίο σπάει τα όρια στους διάφορους κόσμους που εξερευνά, ευθυγραμμίζεται με την ιδιότητα της Louis Vuitton ως οίκου πολιτισμού, ενισχύοντας τις αξίες της καινοτομίας, του πρωτοποριακού πνεύματος και της επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο οίκος.

«Χαίρομαι που καλωσορίζω τον Pharrell πίσω στο σπίτι μας, μετά τις συνεργασίες μας το 2004 και το 2008 για τη Louis Vuitton, ως τον νέο μας Δημιουργικό Διευθυντή για τις ανδρικές συλλογές. Το δημιουργικό του όραμα πέρα από τη μόδα θα οδηγήσει αναμφίβολα τη Louis Vuitton προς ένα νέο και πολύ συναρπαστικό κεφάλαιο», δήλωσε ο Pietro Beccari, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Vuitton.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Pharrell Williams

Ο Pharrell Williams έγινε γνωστός την δεκαετία του ΄90 χάρη στο συγκρότημα που συμμετείχε, τους The Neptunes. Στη συνέχεια αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα, συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της pop μουσικής και ανέλαβε τη μουσική παραγωγή δεκάδων δίσκων, δημιουργώντας μια σειρά από νο. 1 singles.

Έχει συμμετάσχει στο δημοφιλές παιχνίδι The Voice, ενώ ήταν υποψήφιος 38 φορές για Grammy, εκ των οποίων τις 13 φορές νίκησε. Δύο τραγούδια του κέρδισαν υποψηφιότητα και για τα Όσκαρ το 2014 και 2017.

Jenny.Gr
Splash News

Όσο για τον οίκο Louis Vuitton, ο Williams είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του το 2008, συζητώντας για τη νέα τους συνεργασία, πως «ο Vuitton για μένα είναι σχολείο».

Στον χώρο της μόδας βέβαια, ο Pharrell δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του μόνο ως επιχειρηματίας, αλλά και για τις επιλογές του στο styling, οι οποίες έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης πολλές φορές. Μάλιστα, το 2015 του απονεμήθηκε το Fashion Icon Award από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής.