UPDATE #NOW

Τώρα ο Elon Musk μας αναγκάζει να βλέπουμε τα tweets του, θέλουμε δε θέλουμε


Στεφανία Παπαδημητρίου

15 Φεβρουαρίου 2023

Τώρα ο Elon Musk μας αναγκάζει να βλέπουμε τα tweets του, θέλουμε δε θέλουμε
Ήρθε η ώρα να τον κάνουμε μπλοκ ή μπορούμε να εισηγηθούμε κάτι παρόμοιο για τα ποστ μας στο Instagram;

Αν είσαι λίγο social media junkie και ο ναρκισσισμός σου βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα, δε γίνεται να μην έχεις αναρωτηθεί αν ο λόγος που ένα ποστ σου δεν έχει πάρει τα likes που θεωρείς ότι του αξίζουν, βρίσκεται σε κάποιο λάθος του αλγορίθμου. Κι αν ντρέπεσαι να το παραδεχτείς, είναι σημαντικό να ξέρεις πως συμβαίνει σε όλους μας – κυρίως, όμως, στον Elon Musk.

Απέλυσε προγραμματιστή επειδή του είπε πως τα tweets του έχουν λιγότερη απήχηση, από τη στιγμή που αγόρασε το Twitter; Βεβαίως. Λύθηκε το πρόβλημα; Φυσικά όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να δημιουργήσει ένα ειδικό σύστημα, το οποίο θα εμφανίζει στο feed μας πρώτα τις δικές του αναρτήσεις, και μετά όλων των άλλων.

Ήταν ξημερώματα Δευτέρας, 2:36 συγκεκριμένα (ώρα ΗΠΑ), όταν ο ξάδερφος του Elon, James Musk, έστειλε ένα επείγον μήνυμα στην ομάδα των engineers. Και περίπου 80 εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους και να πάνε στο γραφείο, προκειμένου να διορθώσουν άμεσα το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί. Τι έπρεπε να κάνουν; Να βρουν για ποιον ακριβώς λόγο δεν αρέσουν στον κόσμο τα tweets του δισεκατομμυριούχου και να σώσουν την κατάσταση, να κάνουν όλες τις πιθανές δοκιμές και να δώσουν στο εγώ του ακριβώς αυτό που ήθελε: Likes και Retweets.

Μέχρι να έρθει το απόγευμα, το πρόβλημα είχε διορθωθεί. Κι αυτό γιατί έγραψαν κώδικα μέσω του οποίου τα φίλτρα του Twitter που μας εμφανίζουν το περιεχόμενο που, θεωρητικά, μας ταιριάζει, προσπερνούν τα ποστ του Elon και τα εμφανίζουν πάνω – πάνω στην αρχική σελίδα. Η απορία που μας γεννήθηκε, λοιπόν, όταν βομβαρδιστήκαμε από tweets του, ήταν έγκυρη και είχε εξήγηση.

Εντωμεταξύ, τα tweets του είναι τέτοια:

Ναι, τέτοια:

Τέτοια (τελευταίο, όντως):

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι παρόμοιο για το Instagram; Μήπως είναι μία καλή στιγμή να αναγκάσουμε τους followers να βλέπουν πρώτα τα δικά μας thirst traps κι έπειτα τις φωτογραφίες των κατοικιδίων των φίλων τους; Μία ιδέα λέω.