UPDATE #NOW

Η Abby Choi δολοφονήθηκε άγρια στο Χονγκ Κονγκ. Κατηγορούμενοι, ο πρώην σύζυγός της και η οικογένειά του


JTeam

1 Μαρτίου 2023

Η Abby Choi δολοφονήθηκε άγρια στο Χονγκ Κονγκ. Κατηγορούμενοι, ο πρώην σύζυγός της και η οικογένειά του
Instagram @xxabbyc
Οι Αρχές δεσμεύθηκαν να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποδοθεί δικαιοσύνη

Στις 21 Φεβρουαρίου, δηλώθηκε η εξαφάνιση της influencer Abby Choi. Τρεις μέρες μετά, βρέθηκε η σορός της, διαμελισμένη, στο χωριό Τάι Πο του Χονγκ Κονγκ – κάποια μέλη ήταν κρυμμένα σε ένα ψυγείο, άλλα μαγειρεμένα και το κεφάλι της, σε μία σουπιέρα. Οι έρευνες για το έγκλημα ξεκίνησαν αμέσως και τώρα, ο πρώην σύζυγός της και η οικογένειά του, κατηγορούνται για τη δολοφονία της.

Ο πρώην σύζυγός της, Alex Kwong Kong-chi, ο πατέρας και ο αδελφός του αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ενώ η μητέρα του για παρακώλυση της απονομής της δικαιοσύνης. Οι κινεζικές Αρχές δηλώνουν ότι έχει συλληφθεί ένα ακόμη άτομο για το έγκλημα, ενώ υπάρχει και πέμπτος ύποπτος.

Η αστυνομία πιστεύει πως η Choi δέχθηκε επίθεση μέσα σε ένα βαν, το οποίο μελετά ως ενοχοποιητικό στοιχείο, κι έπειτα μεταφέρθηκε στο σπίτι όπου βρέθηκε το σώμα της. Ο Kwong συνελήφθη το Σάββατο, έπειτα από μία αποτυχημένη προσπάθεια να ξεφύγει με σκάφος, ενώ φέρεται να είχε μαζί του 500 χιλιάδες δολάρια Χονγκ Κονγκ και πολυτελή ρολόγια αξίας εκατομμυρίων.

Η Choi ήταν γνωστό μοντέλο και influencer, αλλά και μητέρα δύο παιδιών. Σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικών στα μέσα ενημέρωσης, βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της και τους γονείς του για οικονομικά ζητήματα δεκάδων εκατομμυρίων.

«Θέλουμε να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα στοιχεία μπορούμε, όχι μόνο για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι, αλλά για να δικαιωθεί το θύμα και να δώσουμε απαντήσεις στην οικογένειά της», δήλωσε επικεφαλής της έρευνας.

Προς το παρόν, δεν έχουν βρεθεί ο κορμός και το σώμα της. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν, ωστόσο.

Το δικαστήριο, από την πλευρά του, διέταξε την προφυλάκιση των κατηγορουμένων ως τον Μάιο, όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση.