UPDATE #NOW

To πρώτο cruelty-free τσίρκο που αντικατέστησε τα ζώα με ολογράμματα


JTeam

2 Μαρτίου 2023

To πρώτο cruelty-free τσίρκο που αντικατέστησε τα ζώα με ολογράμματα
Unsplash
Ένα ξεχωριστό και αληθοφανές θέαμα

Το γερμανικό τσίρκο Roncalli έχει πάψει να χρησιμοποιεί ζώα στα διάφορα νούμερα από τη δεκαετία του ’90. Δεν έχει μείνει εκεί, ωστόσο. Έχει πάει τον cruelty-free χαρακτήρα του ένα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας ένα ξεχωριστό θέαμα στον κόσμο των ακροβατών, των κλόουν και των ζογκλέρ: ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα ελέφαντα.

Είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο και ο φωτογράφος Davide Betruccio που συνεργάζεται με την Washington Post, έκανε λόγο για κάτι συναρπαστικό. Έντεκα laser προτζέκτορες τοποθετούνται περιμετρικά στην σκηνή, λειτουργούν ταυτόχρονα και το σόου ξεκινά. Την επιμέλεια, μάλιστα, έχει ένας μόνο εργαζόμενος.

Όταν ολοκληρωθεί το νούμερο και φτάσει η στιγμή να επιστρέψουν οι ακροβάτες, οι κλόουν κι οι χορευτές, χρειάζονται 10 άτομα για να επαναφέρουν τη σκηνή στην αρχική της κατάσταση.

Το Τσίρκο Roncalli ιδρύθηκε το 1976 και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ολογράμματα το 2019. Το παράδειγμά του έχουν ακολουθήσει το γαλλικό L’Écocirque, στο οποίο θα δούμε ολογράμματα λιονταριού, ελέφαντα και φάλαινας μπελούγκα, με τη συνοδεία live ορχήστρας που παίζει ροκ μουσική.