UPDATE #NOW

Πρίγκιπας Harry: Η live συζήτηση με ψυχολόγο που εξελίχθηκε σε διάγνωση ψυχικών διαταραχών


JTeam

7 Μαρτίου 2023

Πρίγκιπας Harry: Η live συζήτηση με ψυχολόγο που εξελίχθηκε σε διάγνωση ψυχικών διαταραχών
Splash News
Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD), άγχος και κατάθλιψη είναι κάποια από τα ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν τον πρώην πρίγκιπα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και live συζήτηση είχε ο πρίγκιπας Harry παρέα με τον Dr. Gabor Maté. Και οι δυο έχουν εκδώσει τα βιβλία τους, χάρη στη Penguin και κάπως έτσι αποφάσισαν να κάνουν μια από κοινού συζήτηση, μιλώντας τόσο για τα έργα τους, αλλά και για την ψυχική υγεία.


Το βιβλίο του Harry, με τίτλο Spare κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, έχοντας πολλές πληροφορίες για τη ζωή στο παλάτι, για προσωπικά του βιώματα, αλλά και για αναφορές στη ψυχική του υγεία. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Dr. Gabor Maté διέγνωσε τον πρώην πρίγκιπα με μια σειρά από ψυχικές διαταραχές, τις οποίες ο ίδιος αποδέχθηκε και μάλιστα δήλωσε πως έχει όντως διαγνωστεί και από τον ψυχολόγο του με PTSD, δηλαδή με διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Ο πρίγκιπας άλλωστε έχει αναφερθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν για το άγχος και τη κατάθλιψη που βίωσε όσο υπηρετούσε στο στρατό των βετεράνων, ενώ δεν αποκάλυψε τη θεραπεία που έχει δεχτεί για την PTSD.

Ωστόσο, ο Harry δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πόσο τον έχει βοηθήσει η ψυχοθεραπεία να ξεπεράσει ορισμένα θέματα- ενώ δήλωσε πως οι ειδικοί ψυχικής υγείας μπορεί να είναι πραγματικά πολύτιμοι για τον καθένα. Λίγο πριν κλείσει, τόνισε πως συμβούλεψε και την οικογένεια του και κυρίως τον αδερφό του και τον πατέρα του να ξεκινήσουν κι εκείνοι θεραπεία. Ωστόσο αυτή η συμβουλή μάλλον τους δημιούργησε περισσότερο απόσταση.