UPDATE #NOW

Υπόθεση Weinstein: Ένα ακόμη θύμα αποκάλυψε την ταυτότητά του - Δεν της επέτρεψαν να καταθέσει στη δίκη


JTeam

17 Μαρτίου 2023

Υπόθεση Weinstein: Ένα ακόμη θύμα αποκάλυψε την ταυτότητά του - Δεν της επέτρεψαν να καταθέσει στη δίκη
Η «Jane Doe no. 5» είναι η Kate Jaggard και δηλώνει απογοητευμένη που κανείς δεν άκουσε τη μαρτυρία της

Τώρα που η υπόθεση Harvey Weinstein έχει κλείσει και δικαστικά, και ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας του Hollywood καταδικάστηκε σε 16ετή κάθειρξη για βιασμό, τα θύματά του αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους. Την αρχή έκανε η «Jane Doe 1», η γυναίκα που τον έστειλε στη φυλακή, και τώρα, μία ακόμη βγαίνει μπροστά.

Η Kate Jaggard ήταν η Jane Doe νούμερο 5 στη δίκη, όμως δεν την κάλεσαν ποτέ για κατάθεση. Αντί να μοιραστεί την ιστορία της, είδε τις τέσσερις κατηγορίες που σχετίζονταν με τους ισχυρισμούς της να απορρίπτονται.

Ελάχιστα είχαν γίνει γνωστά για εκείνη – μόνο ότι είναι η ηθοποιός και μοντέλο που ζει στην Αυστραλία. Την εκπροσώπησή της είχε αναλάβει η δικηγόρος Gloria Allred, η οποία αποκάλυψε την ταυτότητά της στα μέσα ενημέρωσης μετά το πέρας της τελευταίας συνεδρίασης για την υπόθεση, στο Los Angeles.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω με απέραντη ευγνωμοσύνη τις υπόλοιπες τέσσερις Jane Does που κατέθεσαν στην πρόσφατη δίκη του καταδικασμένου βιαστή Harvey Weinstein στο Los Angeles», τόνισε σε γραπτή δήλωση η Jaggard, την οποία μετέφερε η Allred.

«Κατά την άποψή μου, η καταδίκη ήταν μία νίκη για όλα τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης».

Η Jaggard είχε απευθύνει τέσσερις κατηγορίες στον Weinstein: δύο για εξαναγκασμένη στοματική σεξουαλική επαφή και δύο για βιασμό. Το δικαστήριο, απέρριψε και τις τέσσερις και δεν την κάλεσε ποτέ για κατάθεση, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση.

«Δυστυχώς, και με βαθιά απογοήτευση, παρότι ήμουν διατεθειμένη να καταθέσω στη δίκη, εξαιτίας συνθηκών που δεν περνούσαν από το χέρι μου, δεν μπόρεσα να εμφανιστώ. Ως αποτέλεσμα, οι κατηγορίες αυτές, απορρίφθηκαν», είχε δηλώσει.

H δικηγόρος της δεν μπορούσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου. Η Jane Doe no.5 τόνισε πως «είναι πάγιο δικαίωμά μας το να αισθανόμαστε ασφαλείς, ότι μας σέβονται και δεν μας παραβιάζουν, και είναι συνταγματικό δικαίωμά μας το να ακουγόμαστε».

Η Gloria Allred, έξαλλη, καλούσε το δικαστήριο να επιτρέψει στα θύματα να καταθέσουν, ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης. Επέμενε πως το ζήτημα ήταν μεγαλύτερο από τον Weinstein κι ελπίζει να αποτελέσει το πρώτο βήμα για μελλοντικές υποθέσεις.