UPDATE #NOW

Extrapolations: Το ρεαλιστικό μέλλον της ανθρωπότητας με την κλιματική κρίση και ένα all-star cast, στη νέα σειρά του Apple TV+


Κλέλια Φατούρου

24 Μαρτίου 2023

Extrapolations: Το ρεαλιστικό μέλλον της ανθρωπότητας με την κλιματική κρίση και ένα all-star cast, στη νέα σειρά του Apple TV+
The Hollywood Reporter/ JAI LENNARD
Η σειρά ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου

Η κλιματική αλλαγή έχει ξεκινήσει, τα προβλήματα που προκαλεί είναι υπαρκτά και δεν μιλάμε πια για ένα ζοφερό μέλλον που ίσως και να συμβεί. Η σειρά της Apple TV+ "Extrapolations", δεν έμεινε μόνο στα υποθετικά σενάρια για το τι θα συμβεί στον πλανήτη αν οι άνθρωποι συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο ζωής. Τα 8 επεισόδια δείχνουν κοινωνίες στο κοντινό μέλλον, με τις σχέσεις να βασίζονται στα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής. Απλά πλέον, δεν έχουμε την πολυτέλεια να υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχουν.

Η σειρά ξεκινά κάποια στιγμή το 2037, με τους ακτιβιστές να διαμαρτύρονται κατά της Alpha Industries, μίας τεχνολογικής εταιρίας που υποστηρίζει ότι η οικονομία θα καταρρεύσει αν δεν επιτραπεί σε εταιρίες σαν αυτή να ανεβάσουν τη θερμοκρασία κατά 1,5 βαθμό Κελσίου. Τον CEO, Nicholas Bilton ερμηνεύει ο Kit Harrington. «Προφανώς και είχαμε στο μυαλό μας όλους τους γνωστούς δισεκατομμυριούχους tech τύπους, αλλά πρόκειται για έναν τρομερό καπιταλιστή, που νομίζει ότι θα σώσει τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο», αναφέρει στο The Hollywood Reporter.

Τα επεισόδια έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες, που αποτελούνται από ένα cast αφρόκρεμα. Μερικοί από αυτούς είναι: David Schwimmer, Eiza Gonzalez, Tobey Maguire, Marion Cotillard, Edward Norton, Diane Lane, Forest Whitekaer, Heather Graham, Nick Kroll. Και ο λόγος είναι προφανής. «Θέλαμε να τραβήξουμε αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού για να ασχοληθούν με τη σοβαρότητα του θέματος», αναφέρει ο Michael Ellenberg.

Ένα σημαντικό επεισόδιο θα δείχνει, στο 2046, την επιστήμονα Shearer στην Κολομβία, που αρχειοθετεί τα θαλάσσια είδη και αποκτά μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με μία φάλαινα, δίνοντάς της τη φωνή της μητέρας της που έχασε πρόσφατα, και ανήκει στη Meryl Streep.

Η σειρά είναι ένα κράμα αληθινών προβλημάτων αλλά και πιθανών νόσων, που θα προκληθούν με την πάροδο των χρόνων. Μία τέτοια είναι η καρδιά του καλοκαιριού, που περιορίζει τον άνθρωπο στο να περνά χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. «Μιλήσαμε με διαφορετικούς επιστήμονες και ειδικούς για τις πιθανές πραγματικότητες. Ρωτήσαμε πώς θα επηρεάσει η κλιματική αλλαγή την κτηνοτροφία, τα μεσιτικά, τις πόλεις, την πολιτική.

Σκοπός είναι να δουν το Extrapolations οι άνθρωποι και να περάσουν καλά, να συγκινηθούν αλλά και να φοβηθούν, όπως λέει ο σεναριογράφος της. «Όταν τους περιγράφω τη σειρά, με ρωτούν αν τελικά κερδίζουμε ή χάνουμε. Αλλά δεν είναι αυτή η σωστή ερώτηση. Δεν πρόκειται για δίπολο. Είναι μία συνεχής διαδικασία μέσα στην οποία θα ζούμε όλοι, θα επηρεαστούμε και θα υπάρξουν προκλήσεις που πρέπει να διαχειριστούμε». Και πολλές από αυτές, είναι ήδη εδώ.