UPDATE #NOW

Η Florence Pugh είναι σίγουρη ότι κακοποίησε τον εαυτό της για το «Midsommar»


Κλέλια Φατούρου

31 Μαρτίου 2023

Η Florence Pugh είναι σίγουρη ότι κακοποίησε τον εαυτό της για το «Midsommar»
Η ηθοποιός μίλησε για το πόσο την επηρέασε ο συγκεκριμένος ρόλος

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη μορφή κακοποίησης που δεν συζητάμε όσο θα έπρεπε. Αυτή που ασκούμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Η Florence Pugh μίλησε για αυτό στο podcast Off Menu, αναφερόμενη στον ρόλο που την έκανε γνωστή.

«Όταν γύριζα το Midsommar, μέρα με τη μέρα, το περιεχόμενο γινόταν όλο και πιο δύσκολο και περίεργο. Το ίδιο γινόταν και με τις σκέψεις που έβαζα στο μυαλό μου. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος, είχα κακοποιήσει σίγουρα τον εαυτό μου προκειμένου να καταφέρω αυτή την ερμηνεία».

Στην ταινία, που σκηνοθετήθηκε από τον Ari Aster, η Pugh υποδύεται μία γυναίκα που πενθεί και επισκέπτεται τη Σουηδία με τον τοξικό σύντροφό της. Μία επίσκεψη σε ένα χωριό προκαλεί διάφορα προβλήματα. «Είχα επηρεαστεί τόσο από τον ρόλο, πράγμα που δεν μου είχε ξανασυμβεί μέχρι τότε. Δεν είχα υποδυθεί κάποιον που να πονά τόσο πολύ και έβαζα τον εαυτό μου σε φρικτές καταστάσεις, που μάλλον άλλοι ηθοποιοί δεν θα έκαναν. Απλά φανταζόμουν τα χειρότερα πράγματα».

Είχε ταυτιστεί τόσο πολύ, που όταν έφυγε με αεροπλάνο για τη Βοστόνη, ώστε να ξεκινήσει τα γυρίσματα του "Little Women", ένιωσε σαν να την εγκαταλείπει. «Γέμισα με ενοχές επειδή την άφησα σε ένα χωράφι όπου δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ήταν σαν να δημιούργησα ένα πρόσωπο». Το τέλος της ταινίας αφήνει την τύχη του ρόλου της να αιωρείται αλλά η Pugh πιστεύει ότι επιβίωσε. Κι εμείς το ίδιο.