UPDATE #NOW

Η Florence Pugh απαντά σε όσους θίχτηκαν με το στήθος της στο Valentino Show, και τα λέει όπως πρέπει


Κλέλια Φατούρου

11 Ιουλίου 2022

Η Florence Pugh απαντά σε όσους θίχτηκαν με το στήθος της στο Valentino Show, και τα λέει όπως πρέπει
Instagram/Florence Pugh
Η Florence Pugh απαντά στους άντρες που σχολίασαν το πόσο μικρό είναι το στήθος της

Πριν από λίγες μέρες, η ηθοποιός Florence Pugh εμφανίστηκε στο Valentino Haute Couture Show στη Ρώμη, με ένα φανταστικό διάφανο ροζ φόρεμα που αποκάλυπτε το στήθος της.

Από ό,τι φαίνεται, αυτή της η εμφάνιση σόκαρε πάρα πολύ κόσμο, και κυρίως τους άντρες, αλλά η Pugh το περίμενε, όταν συμφώνησε να βάλει το τούλινο φούξια φόρεμα, με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή Pierpaolo Piccioli. Και φρόντισε να το γνωστοποιήσει στο Instagram της.

«Ακούστε, ήξερα ότι όταν φορούσα αυτό το απίστευτο φόρεμα Valentino, δεν υπήρχε περίπτωση να μην υπάρξει σχόλιο. Είτε θετικό, είτε αρνητικό. Ήμουν ενθουσιασμένη που θα το φορέσω και δεν είχα καθόλου άγχος».

Αυτό όμως που της φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το πώς αντέδρασαν οι άντρες και πώς θέλησαν να καταστρέψουν ένα γυναικείο σώμα, τόσο δημόσια και περήφανα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά, και σίγουρα ούτε η τελευταία, που μια γυναίκα ακούει τι πηγαίνει στραβά με το σώμα της, και μάλιστα από ένα πλήθος αγνώστων. Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι το πόσο πρόστυχοι μπορείτε να γίνετε μερικοί από εσάς. Ευτυχώς, έχω αποδεχθεί το σώμα μου και τις ατέλειες που δεν άντεχα όταν ήμουν 14 χρονών. Αρκετοί άντρες μου εκφράσατε με επιθετικό τρόπο, το πόσο απογοήτευση σας προκάλεσαν τα «μικροσκοπικά βυζιά» μου ή πόσο ντροπιασμένη πρέπει να νιώθω που έχω «επίπεδο στήθος». Γνωρίζω καλά το μέγεθός τους και δεν τα φοβάμαι».

Και συνεχίζει ρωτώντας: «Γιατί φοβάστε τα στήθη τόσο πολύ; Μικρά; Μεγάλα; Αριστερό; Δεξί; Μόνο ένα; Ίσως κανένα; Με κάνει και αναρωτιέμαι τι σας συνέβη και αναστατώνεστε με τόση ένταση».

Η Florence Pugh νιώθει ευγνώμων που μεγάλωσε σε ένα σπίτι με δυνατές, ισχυρές γυναίκες με καμπύλες. Που νιώθουν περήφανες για το σώμα τους και δεν δίνουν δεκάρα για το τι θεωρείται σεξουαλικό ή όχι. «Ωριμάστε. Σεβαστείτε τους ανθρώπους. Σεβαστείτε τα σώματα. Σεβαστείτε όλες τις γυναίκες. Σεβαστείτε τους ανθρώπους. Η ζωή θα γίνει πιο εύκολη, σας το υπόσχομαι. Και όλα αυτά για δύο μικρές χαριτωμένες θηλές».