UPDATE #NOW

«Τότε ήταν πολύ φυσιολογικό»: Η Natalie Portman μιλά για τη σεξουαλικοποίησή της από τότε που ήταν 12 χρονών


Κλέλια Φατούρου

11 Ιουλίου 2022

«Τότε ήταν πολύ φυσιολογικό»: Η Natalie Portman μιλά για τη σεξουαλικοποίησή της από τότε που ήταν 12 χρονών
The Sunday Times
Η Natalie Portman σεξουαλικοποιήθηκε σε πολύ μικρή ηλικία, τότε που ήταν κοινωνικά αποδεκτό

Η 41χρονη ηθοποιός μίλησε στο Sunday Times Style για εκείνες τις εποχές που ήταν απολύτως φυσιολογικό να είσαι ένα 10χρονο κορίτσι και να κάνεις σχέσεις με μεγαλύτερους. Το να είσαι μία Λολίτα ήταν σχεδόν must των 90s.

Το ντεμπούτο της στην ταινία Leon, όταν ήταν 12 χρονών, αλλά και το Beautiful Girls που περιέγραφε τη σχέση μίας 13χρονης με έναν μεγαλύτερο άντρα ήταν αρκετές για να την κάνουν να νιώσει ευάλωτη και τραυματισμένη. «Νομίζω ότι τότε ήταν πολύ φυσιολογικό. Κάποιοι ρόλοι γράφονταν έτσι και σε κάποιες περιπτώσεις, παρουσιάζονταν ανάλογα από διάφορους δημοσιογράφους. Θυμάμαι στα 13 μου ότι είχα διαβάσει μία κριτική που ανέφερε συγκεκριμένα σημεία από την ανατομία του στήθους μου».

Jenny.Gr

Όλη αυτή η εποχή της δημιούργησε φοβία μεγαλώνοντας και έγινε ο λόγος που απέρριπτε ρόλους με ερωτικές σκηνές. «Δεν ήθελα να με βλέπουν ή να με χαρακτηρίζουν έτσι. Είχα μπει σε μία θέση όπου δεν με σέβονταν».

Οι εποχές μάλλον αλλάζουν, γιατί σήμερα μιλά για τον ρόλο της στο Thor: Love and Thunder και τη διατροφή που ακολούθησε προκειμένου να δείχνει πιο μυώδης. «Είναι ασυνήθιστο και υπέροχο που πρέπει να αποκτήσεις περισσότερο όγκο για μία ταινία. Συνήθως, μας ζητούν να γίνουμε όσο πιο αδύνατες μπορούμε, και αυτό σχετίζεται με ατελείωτες συναισθηματικές και κοινωνικές επιδράσεις».

Σε αντίθεση με την ταινία Black Swan, εδώ έπρεπε να γυμναστεί πολύ περισσότερο, να πίνει συχνά shakes πρωτείνης και να κάνει ειδική σάουνα για μυική ανάπτυξη. «Όταν γύριζα την ταινία, έγινα 40 χρονών και ήταν αυτό το απίστευτο σημείο της ζωής μου που είπα στον εαυτό μου ότι θα γίνω η πιο δυνατή πιθανή εκδοχή μου».