UPDATE #NOW

Celebrate Your Scars: Με 1 εισιτήριο, πληρώνεις την αποκατάσταση της θηλής σε γυναίκες με μαστεκτομή


Κλέλια Φατούρου

12 Οκτωβρίου 2021

Celebrate Your Scars: Με 1 εισιτήριο, πληρώνεις την αποκατάσταση της θηλής σε γυναίκες με μαστεκτομή

Ο Οκτώβριος είναι ο Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού και οι δράσεις που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνουν το πόσο μεγάλη νόσος είναι, με τρομακτικά υψηλά ποσοστά θανάτου.

Ωστόσο, η έγκυρη πρόληψη οδηγεί σε πλήρη ίαση, σε ποσοστό 97%. Στόχος αυτού του μήνα είναι η διάδοση της αναγνώρισης των συμπτωμάτων και της ρουτίνας της, μέσα από απλά βήματα. Μία ακόμη δράση που γίνεται αρωγός στις γυναίκες που έχουν προχωρήσει σε μαστεκτομή, είναι το Celebrate Your Scars. Η tattoo artist Ρεβέκκα Γιαννοπούλου ξαναδίνει τη χαμένη αυτοπεποίθηση στις γυναίκες που έχουν νοσήσει, με αποκατάσταση της θηλής. Ένα ιατρικό τατουάζ που επαναφέρει την όψη του στήθους, έτσι όπως το θυμάται μία γυναίκα, πριν την επέμβαση.

jenny.gr

Μιλήσαμε με τη Ρεβέκκα και μας διηγήθηκε πώς ξεκίνησε αυτή η σπουδαία πρωτοβουλία, ποια ήταν η αφορμή, τι αλλάζει στη ζωή των γυναικών μετά την αποκατάσταση και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε φέτος.

«Το Celebrate Your Scars ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια, όταν η κολλητή μου βρισκόταν σε μία περίεργη φάση, μετά από έναν χωρισμό. Όταν πήγε να αφαιρέσει μία ύποπτη ελιά και τελικά ξύπνησε στο νοσοκομείο, με 1μιση στήθος να λείπει. Το σοκ ήταν τεράστιο. Ακολούθησαν χημειοθεραπείες και μία διαδικασία αποκατάστασης, που την είχε μετατρέψει σε ένα ον που είχε χάσει την πρωτοβουλία και την αυτοπεποίθησή του».

«Μία μέρα μου είπε ότι της λείπει το χρώμα στη θηλή της. Της είπα να δοκιμάσω να το ζωγραφίσω με τατουάζ και το αποτέλεσμα πέτυχε. Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που το είδε στον καθρέφτη και λύγισε. Πιάστηκε από την καρέκλα και μου είπε ότι αυτή η «οφθαλμαπάτη» είναι σαν να της έδωσε πίσω τα 2 τελευταία χρόνια της ζωής της». Και αυτή ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί ένας ολόκληρος φιλανθρωπικός οργανισμός.

jenny.gr

Τελικά αλλάζει η ζωή με μία ζωγραφισμένη θηλή;

«Το μέσα έξω στα νοσοκομεία, οι γιατροί, οι θεραπείες, οι ακτινοβολίες αλλάζουν εντελώς τη ζωή σου. Χάνεις εντελώς τον έλεγχο και μαζί και τη θηλυκότητά σου. Θυμάμαι την κολλητή μου, το πρώτο διάστημα μετά τη μαστεκτομή, που έκλαιγε σιγανά ένα βράδυ στην τουαλέτα και ακουγόταν σαν να έχει μπει γατάκι. Το έκανε σιγανά και κρυφά, γιατί πίστευε ότι δεν έπρεπε να ακουστεί. Οι γυναίκες που έρχονται για την αποκατάσταση (και είναι πλέον το 80% της πελατείας μου), έχει χάσει τον έλεγχο στα πάντα. Αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω όταν ξανάρχονται είναι αν έχει αλλάξει κάτι. Αν ένιωσαν περισσότερο ο εαυτός τους, αν έκαναν σεξ. Και ξέρεις κάτι; Λειτουργεί. Αλλάζει όλη τους η ψυχολογία».

Αγόρασε 1 εισιτήριο για το ιατρικό συνέδριο και κάνε δώρο την αποκατάσταση μίας θηλής

Μπορούμε να συμβάλουμε όλοι μας στην ενίσχυση του σημαντικού αυτού σκοπού. Αγοράζουμε εδώ 1 εισιτήριο για το 2ο Online Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ιατρικού Τατουάζ με 10 ευρώ. Όσο εμείς ενημερωνόμαστε, μία γυναίκα αφήνει πίσω της τον καρκίνο του μαστού και αλλάζει τη ζωή της.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ενισχύουν τον οργανισμό Celebrate Your Scars. Θα διατεθούν στην αγορά φουλαριών, βελονών και λοιπού εξοπλισμού που χρειάζεται για τα τατουάζ, αλλά και στο live streaming και την παραγωγή που εργάζεται για αυτό το αποτέλεσμα. Άλλο ένα λιθαράκι για τον καρκίνο του μαστού.