UPDATE #NOW

To "Moon Phase" δείχνει ποια είναι η αδελφή ψυχή σου, λέει το TikTok. Το πιστεύουμε;


JTeam

2 Απριλίου 2023

To "Moon Phase" δείχνει ποια είναι η αδελφή ψυχή σου, λέει το TikTok. Το πιστεύουμε;
Ποια ήταν η φάση της Σελήνης όταν γεννηθήκατε;

Το TikTok είναι ένα μέρος που έχει τα πάντα – από συνταγές και χορούς, μέχρι ερωτικά φίλτρα και διάβασμα Ταρώ. Κι είναι γεμάτο περιεχόμενο για όλους εμάς που, όταν κάποις μας αρέσει, κάνουμε αυτά τα «100% επιστημονικά τεκμηριωμένα» τεστ που υπάρχουν στο Ίντερνετ, διαβάζουμε τις καθόλου υποκειμενικές θεωρίες για το πόσο συμβατά είναι τα αρχικά των ονομάτων μας και, γενικά, επιστρέφουμε στα γυμνασιακά μας χρόνια. Τώρα, έρχεται το “Moon Phase”, η οποία συνδυάζει σχέσεις με αστρολογία και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό. Συγκεκριμένα, μας ενημερώνει για το αν βρήκαμε την αδελφή ψυχή μας, ανάλογα με το πότε γεννηθήκαμε.

Τι ακριβώς είναι η αδελφή ψυχή, βέβαια; Μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που νιώθουμε ότι μας συμπληρώνει. Ίσως, πάλι, να είναι κάποιος που μας ηρεμεί ή είναι ίδιος με εμάς. Όπως πολύ σωστά το είχε θέσει και η Charlotte στο Sex and the City, μιλώντας στις φίλες της «Μπορούμε να είμαστε αδελφές ψυχές η μία για την άλλη. Και να αφήσουμε τους άνδρες να είναι αυτοί οι ωραίοι, καλοί τύποι για να περνάμε καλά» - η ωραιότερη εκδοχή, αν μας ρωτάτε. Στο TikTok, πάντως, οι αδελφές ψυχές έχουν σχέση με έρωτα, συμβατότητα και αστρολογία.

Πώς ελέγχουμε αν ταιριάζουμε; Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να κοιτάξουμε σε ποια φάση βρισκόταν η Σελήνη, τη στιγμή της γέννησής μας. Στη συνέχεια, κοιτάμε εκείνη του συντρόφου, του φίλου, του celebrity crush μας, και βλέπουμε αν ταιριάζουν. Αν είναι η ίδια φάση – αν κι οι δύο γεννηθήκαμε σε φάση Πανσελήνου, για παράδειγμα – τότε όλα είναι καλά. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν ταιριάζουμε – δεν είμαστε συμβατοί σε συναισθηματικό επίπεδο ή σε επίπεδο επικοινωνίας.

Το πιστεύουμε όλο αυτό; Αν το κάνουμε για πλάκα, προφανώς και το πιστεύουμε. Αν, βέβαια, περιμένουμε να καθορίσουν οι φάσεις της Σελήνης το αν και πόσο ταιριάζουμε με κάποιον, ίσως κάνουμε κάτι λάθος. Ίσως και να μη χρειάζεται να εμπιστευθούμε μία τάση του TikTok ή ένα ακόμη viral τεστ. Μας δίνει μεν έναν εξαιρετικό τρόπο να κατανοήσουμε το πώς οι φάσεις του φεγγαριού διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά όχι έναν έγκυρο τρόπο να καθορίσουμε την αδελφή ψυχή μας.

TAGS