UPDATE #NOW

Έκανε botox επί 20 χρόνια και δείχνει πώς είναι το πρόσωπό της σήμερα


JTeam

5 Απριλίου 2023

Έκανε botox επί 20 χρόνια και δείχνει πώς είναι το πρόσωπό της σήμερα
Μια TikToker μας δίνει την απάντηση στο πώς μοιάζει ένα άτομο που κάνει επί 20 χρόνια botox

Πρόκειται για την Brenda Blay, νοσηλεύτρια από την Καλιφόρνια, η οποία μας δείχνει το πρόσωπό της έπειτα από 20 χρόνια botox. «Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μοιάζει ένα άτομο που κάνει Botox για 20 χρόνια, όταν σταματάει;», ξεκινά να λέει στο βίντεο, δείχνοντας στη συνέχεια το μέτωπό της κάνοντας μια μικρή μυϊκή κίνηση ανάμεσα στα φρύδια.

«Σταμάτησα να κάνω τον Οκτώβριο, οπότε έχει σχεδόν φύγει, αλλά βλέπετε ότι δεν έχω μυϊκή κίνηση. Οπότε τώρα ουσιαστικά ξαναχτίζω τους μύες μου», λέει. Όπως εξηγεί, αισθάνεται ότι η κίνηση και οι ρυτίδες αρχίζουν να επανέρχονται, αλλά δεν είναι ακόμα στο 100%. «Μην ανησυχείτε», συμβούλεψε τους followers της. «Απλά κάντε διαλείμματα».

@nursebblay What hapoend if you use Botox for 20 years?#wrinkles #botox #midlifewomen #fiftyplus #aging #50 #follow #fypage ♬ original sound - Nursebblay


Στην ουσία, παρά το γεγονός πως η Brenda Blay, εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχει κάνει botox, το πρόσωπο της παραμένει χωρίς εκφράσεις και ρυτίδες. Δεν υπάρχει κάποια μυϊκή κίνηση. Στα σχόλια στο βίντεό της, πρόσθεσε ότι κάνει διαλείμματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να διατηρεί τους «μύες της ενεργούς».

Να σημειωθεί πως σε άτομα, τα οποία επαναλαμβάνουν συχνά θεραπείες botox, μπορεί να παρατηρηθεί κάποια μορφή μυϊκής ατροφίας. Σύμφωνα με μελέτη του 2010 από το University of Calgary, τα πειραματόζωα στα οποία έγινε botox τακτικά, παρουσίασαν μυϊκή αδυναμία στο σώμα - ακόμη και σε σημεία στα οποία δεν είχε γίνει ένεση.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζονται περισσότερες έρευνες σχετικά με το Botox και την ατροφία των μυών, σημειώνεται σε μεταγενέστερη μελέτη του 2018.

TAGS