ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Φοβάσαι το botox; To TikTok λέει ότι μια μπανάνα κάνει καλύτερη δουλειά για τις ρυτίδες


Ελένη Τσούτση

10 Μαρτίου 2023

Φοβάσαι το botox; To TikTok λέει ότι μια μπανάνα κάνει καλύτερη δουλειά για τις ρυτίδες
Pexels
Εσείς θα το δοκιμάζατε;

Πιθανότατα έχετε δει viral beauty hacks στο TikTok όπως το "slugging" (για πιο σφριγηλό δέρμα) αλλά το παρακάτω skincare trend ίσως σας φανεί παράδοξο και δεν σας αδικούμε. Μια τελευταία τάση που κάνει το γύρο των social είναι το «φυσικό botox». Τι είναι αυτό;

Αντί να επισκεφτείτε κάποιον γιατρό και να κάνετε botox απλά θα χρησιμοποιήσετε μια μπανάνα. Ναι καλά διαβάσατε. Το Tik Tok ισχυρίζεται ότι το εσωτερικό μέρος μιας ώριμης μπανανόφλουδας θα ελαχιστοποιήσει τις ρυτίδες.

Πολλές γυναίκες εγκρίνουν αυτό το hack ως μια φθηνότερη, πιο γρήγορη και λιγότερο επεμβατική εναλλακτική λύση από το botox. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα video του TikTok που δείχνουν αυτό το hack έχουν συγκεντρώσει πάνω από 81 εκατομμύρια προβολές. Αλλά η δημοτικότητα δεν σημαίνει πάντα αποτελεσματικότητα. Έτσι, το «First For Women» ρώτησε μια expert στην περιποίηση του δέρματος αν αυτό το φυσικό botox μειώνει τις ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου.

Λειτουργούν πράγματι οι μπανανόφλουδες ως φυσική εναλλακτική του botox;

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι φλούδες μπανάνας είναι μια αποτελεσματική θεραπεία μείωσης των ρυτίδων. Ωστόσο, οι φλούδες μπανάνας πιστεύεται ότι βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος. περιέχουν πυρίτιο, μαζί με βιταμίνες Α και C.

@shellybaileyd #banana #bananapeel #botox #antiaging #facial #tiktok #fyp ♬ Deep Green - Christian Kuria

Η Valerie Aparovich, πιστοποιημένη κοσμετολόγος και αισθητικός, εξηγεί πώς αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να έχουν δεσμούς για την καταπολέμηση των ρυτίδων:

Τo Πυρίτιο: Αυτό το μικροστοιχείο είναι απαραίτητο για τη βέλτιστη παραγωγή κολλαγόνου και την ενεργοποίηση των υδροξυλιωτικών ενζύμων, τα οποία αυξάνουν τη δύναμη και την ελαστικότητα του δέρματος. Λειτουργεί επίσης για να κλειδώνει την υγρασία και χαρίζει μια απαλή αίσθηση στο δέρμα.

Η Βιταμίνη Α: Η βιταμίνη Α βελτιώνει την επιδερμίδα και τη σφριγηλή υφή, η οποία βοηθά στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος και στη μείωση των λεπτών γραμμών και των μικρών ρυτίδων. Το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και πιο λείο αποτρέποντας έτσι το σχηματισμό νέων ρυτίδων.

Η Βιταμίνη C: Αυτή η βιταμίνη αναζωογονεί και φωτίζει το δέρμα. Επίσης, ελαφρύνει τις υπερμελάγχρωση. Γνωστή για τις δυνάμεις ενίσχυσης του κολλαγόνου, η βιταμίνη C υποστηρίζει την ανθεκτικότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Ενισχύει επίσης τα τριχοειδή τοιχώματα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με ροδόχρου ακμή.