UPDATE #NOW

LinkedIn hacks: Πώς να δυναμώσεις το προφίλ σου και να έχεις καλύτερες πιθανότητες στην αγορά εργασίας


JTeam

5 Απριλίου 2023

LinkedIn hacks: Πώς να δυναμώσεις το προφίλ σου και να έχεις καλύτερες πιθανότητες στην αγορά εργασίας
Χρησιμοποιείς άραγε το LinkedIn όπως του αξίζει;

Είτε ψάχνεις μια νέα δουλειά είτε όχι, το LinkeIn είναι αυτή η ξεχασμένη αγάπη, στην οποία πάντα επιστρέφουμε για να ενημερωθούμε και να πάρουμε μια «γεύση» από την επαγγελματική πορεία των γνωστών μας (και μη). Πρόκειται για ένα app που εκτός από ενδιαφέρον και δημιουργικό περιεχόμενο, έχει να σου προσφέρει και πολλές ευκαιρίες, για να διευρύνεις τις επαφές σου ή την επαγγελματική σου πορεία.

Αρκεί όμως να γνωρίζεις πώς να το χρησιμοποιείς σωστά, για να μπορέσεις να έχεις τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που σου προσφέρει ένα LinkedIn profile. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, αν επιθυμείς να βρεις την κατάλληλη δουλειά, μέσω του app:

Ολοκλήρωσε το profile σου

Όσο περισσότερες πληροφορίες έχει το profile σου, τόσο πιο ολοκληρωμένο είναι. Πρόσθεσε πληροφορίες σε όλα τα steps που σου ζητάει η εφαρμογή και προσπάθησε να είσαι όσο πιο κατατοπιστική και περιεκτική γίνεται. Ενημέρωσε αν πήγες σε μια νέα θέση, αν παρακολούθησες κάποιο ενδιαφέρον course, ή ό,τι άλλο σχετικό. Ακόμη, μπορείς να αφήσεις το profile σου δημόσιο, προκειμένου να έχεις καλύτερη απήχηση.

Ειδοποίηση για αγγελίες από τους ομίλους που σε ενδιαφέρουν

Αν για παράδειγμα έχεις βρει μια εταιρεία που σε ενδιαφέρει και θα ήθελες να στείλεις βιογραφικό, μπορείς να πατήσεις το notification button, προκειμένου να σου έρχεται ειδοποίηση κάθε φορά που ανακοινώνουν μια νέα θέση εργασίας. Έτσι θα μπορείς να βλέπεις από τους πρώτους τη θέση και να στείλεις το CV σου.

Η σωστή επιλογή των connections

Όλο το παιχνίδι του LinkedIn κρύβεται στις συνδέσεις που κάνεις. Διάλεξε τα άτομα με τα οποία θα δικτυωθείς, να είναι από τον χώρο που σε ενδιαφέρει, αλλά και να σε εμπνέουν. Έτσι, μπορείς να ενημερώνεσαι καλύτερα για τις τάσεις, αλλά και τον τομέα που βρίσκεσαι ενώ όντας ήδη δικτυωμένος, μπορείς πιο εύκολα να προσεγγίσεις τον εργοδότη.

Μη φοβάσαι την αλληλεπίδραση

Το LinkeIn όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερο θα σε ανταμείβει. Ό,τι σε εντυπωσιάζει, σε προβληματίζει ή σου αρέσει, εξέφρασε το. Δώσε συγχαρητήρια σε κάποιον γνωστό σου για τη νέα του θέση, σχολίασε, άφησε κριτικές και απόψεις και γενικά προσπάθησε να το χρησιμοποιήσεις όπως προορίζεται.

Πάτα follow σε «εταιρείες - κλειδιά» στον τομέα που σε ενδιαφέρει

Αν για παράδειγμα σε ενδιαφέρουν οι φαρμακευτικές εταιρείες, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις 5 -6 ομίλους, που κυριαρχούν στον χώρο, προκειμένου να ενημερώνεσαι για εξελίξεις, πρόσωπα, προϊόντα και ένα σωρό ακόμη χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν σε μια μελλοντική συνέντευξη.