UPDATE #NOW

To quasi-quitting δεν έχει καμία σχέση με το quiet quitting και ίσως κάνει reset στην καριέρα σου


JTeam

17 Απριλίου 2023

To quasi-quitting δεν έχει καμία σχέση με το quiet quitting και ίσως κάνει reset στην καριέρα σου
pexels
Η ιδέα της παραίτησης δεν χρειάζεται να αγγίζει πάντα την υπερβολή

Bλέποντας τον όρο, το μυαλό σου μάλλον πάει στο quiet quitting, την αθόρυβη παραίτηση, η οποία έγινε γνωστή από το TikTok. Το όνομα είναι παραπλανητικό, καθώς κανένας δεν παραιτείται. Οι εργαζόμενοι απλώς σταματούν να κάνουν το κάτι παραπάνω- έρχονται και φεύγουν στην ώρα τους, δεν απαντάνε σε μηνύματα εκτός ωραρίου και δεν αναλαμβάνουν καθήκοντα πέρα από αυτά που συμφώνησαν με τους εργοδότες όταν προσλήφθηκαν. Με άλλα λόγια, κάνουν τη δουλειά τους, αλλά τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.

Το Quasi- quitting σύμφωνα με το Fast Company, είναι αρκετά διαφορετικό. Δεν παραιτείσαι αθόρυβα αλλά παραιτείσαι από την τελειομανία που μπορεί να σε πιάνει συχνά με τη δουλειά σου. Ο συγκεκριμένος όρος σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που προσεγγίζεις την επαγγελματική σου καθημερινότητα και κυρίως σε αποδεσμεύει από το να την αντιμετωπίζεις πάντα με έναν μόνο τρόπο.

Πρόκειται περισσότερο για μια δημιουργική στρατηγική που διευρύνει τους επαγγελματικούς σου ορίζοντες και σε αποφορτίζει. Κάθε φορά που πας να νιώσεις απογοήτευση ή απόγνωση, το quasi- quitting σε βοηθάει να γεμίσεις με χαρά. Πώς; Κάνοντας περισσότερα και όχι λιγότερα. Αυτό υπαγορεύει ο νέος όρος.

To Quasi- quitting σε θέλει ενεργό ως εργαζόμενο, όχι παθητικό. Τροφοδοτείται από την ευστροφία και την οξύνοια, όχι από την απάθεια. Θέλει με λίγα λόγια, να είσαι δαιμόνιο

Επίσης, ο όρος δεν ενέχει καθόλου στοιχεία υπερβολής, όπως το να σηκωθείς να φύγεις ή να αποφασίσεις για κάτι εδώ και τώρα. Είναι ένας τρόπος να χρησιμοποιήσεις όλα όσα ξέρεις ήδη για να προχωρήσεις μπροστά και να επωφεληθείς. Είναι ένα ολικό reset στην καριέρα σου που μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις νέες, έξυπνες στρατηγικές για να επιβιώσεις όταν έχεις αρχίσει να κουράζεσαι στον χώρο εργασίας σου.

Η παραίτηση υπό αυτή τη λογική, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπει μια «τελεία» στην τωρινή σου δουλειά. Μπορεί να είναι μια εποικοδομητική παύση, μια περίοδος συλλογισμού για το επόμενο βήμα στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον ή για έναν επόμενο στόχο. Λειτουργεί δηλαδή ως η βάση για τα καλύτερα που σε περιμένουν στην επαγγελματική σου ζωή.