UPDATE #NOW

Ο Donald Trump στο Manhattan για κατάθεση ενώπιον της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης


JTeam

13 Απριλίου 2023

Ο Donald Trump στο Manhattan για κατάθεση ενώπιον της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης
Splash News
Η γενική εισαγγελέας είχε καταθέσει αγωγή κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο για απάτη

Ο Donald Trump βρίσκεται στο Manhattan για να καταθέσει ενώπιον της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Letitia James και ο λόγος του προβλέπουμε ότι θα έχει αρκετές δόσεις παραλογισμού.

Όπως έγραψε ο ίδιος σε δημοσίευσή του στην πλατφόρμα Truth Social: «Θα μπορέσω επιτέλους να δείξω πόσο σπουδαία, επικερδής και πολύτιμη εταιρεία οικοδόμησα, στην πραγματικότητα μία από τις σπουδαιότερες εταιρείες ακινήτων σε όλο τον κόσμο».

Η γενική εισαγγελέας είχε καταθέσει αγωγή κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο για απάτη. Ειδικότερα, του είχα προσάψει κατηγορίες ότι τόσο αυτός όσο και τα τρία ενήλικα παιδιά του, παραποίησαν αξίες ακινήτων για να πετύχει ευνοϊκότερα δάνεια και φορολογικά οφέλη. Τον Μάρτιο, ο Trump ζήτησε από το δικαστήριο να καθυστερήσει για έξι μήνες την υπόθεση, επειδή ήθελε να πάρει τον απαραίτητο χρόνο για να διαβάσει τις εκατομμύρια σελίδες εγγράφων για την υπόθεση, αλλά και να θέσει ερωτήματα σε δεκάδες μάρτυρες.

Ο Donald Trump κατηγορείται για 34 κακουργήματα. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Τrump συμμετείχε σε ένα παράνομο σχέδιο για την απόκρυψη αρνητικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης μιας παράνομης πληρωμής ύψους 130.000 δολαρίων που διέταξε ο κατηγορούμενος για την απόκρυψη των αρνητικών πληροφοριών που θα έβλαπταν την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο λόγος για τον οποίο διέπραξε το έγκλημα της παραποίησης των επιχειρηματικών αρχείων ήταν εν μέρει για να «προωθήσει την υποψηφιότητά του», υποστηρίζει το κατηγορητήριο, αναφερόμενο προφανώς στην υπόθεση πληρωμών στην πορνοστάρ Stormy Daniels. Το κατηγορητήριο κατά του Donad Trump υποστηρίζει επιπλέον ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, συμμετείχε σε συνωμοσία για την υπονόμευση της ακεραιότητας των εκλογών του 2016.

«Από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2017, ο κατηγορούμενος ενορχήστρωσε με άλλους ένα σχέδιο για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2016, εντοπίζοντας και αγοράζοντας αρνητικές πληροφορίες για τον ίδιο, ώστε να αποσιωπηθεί η δημοσίευσή τους και να ωφεληθούν οι εκλογικές προοπτικές του κατηγορουμένου», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.