UPDATE #NOW

Ώρα να αλλάξεις ρουτίνα: Τα 3 βήματα για να υιοθετήσεις νέες συνήθειες


JTeam

18 Απριλίου 2023

Ώρα να αλλάξεις ρουτίνα: Τα 3 βήματα για να υιοθετήσεις νέες συνήθειες
Unsplash
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Όταν μπήκε το 2023, αποφάσισες ότι θα άλλαζες συνήθειες. Θα κοιμόσουν νωρίτερα, ενδεχομένως, ή θα έτρωγες λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα. Μπορεί να ξεκινούσες γυμναστήριο, να διάβαζες 10 σελίδες από ένα βιβλίο καθημερινά - θα γινόσουν μία νέα εκδοχή του εαυτού σου. Τελικά, τα πράγματα δεν πήγαν όπως σχεδίαζες. Ο Απρίλιος κοντεύει να τελειώσει, κι εσύ ακόμη το σκέφτεσαι.

Παρακάτω, θα σου πούμε πώς μπορείς να κάνεις τη διαφορά - στ' αλήθεια, αυτήν τη φορά - ξεκινώντας από σήμερα κιόλας. Προκειμένου να υιοθετήσεις μία νέα ρουτίνα, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω 3 βήματα:

  • Ξεκίνα σιγά-σιγά. Τι εννοούμε με αυτό; Μη δώσεις το 100% σου από την πρώτη κιόλας μέρα - και θα κουραστείς, και θα εγκαταλείψεις την προσπάθεια γρήγορα. Όσο πιο μικρή είναι η αλλαγή, τόσο ευκολότερα θα την εντάξεις στην καθημερινότητά σου και θα την εξελίξεις.
  • Ακολούθησε το πρόγραμμα. Είναι σημαντικό να επαναλαμβάνεις με επιμονή και συνέπεια το καινούργιο που επέλεξες να βάλεις στη ζωή σου, μέχρι να αρχίσει να σου βγαίνει αυθόρμητα.
  • Να ανταμείβεις τον εαυτό σου κάθε φορά που πετυχαίνεις έναν μικρό στόχο, για να μη χάνεις ποτέ το κίνητρο.