HOME SWEET HOME

Βαριέσαι να κάνεις δουλειές στο σπίτι; Αυτό είναι το μοναδικό δωμάτιο που πρέπει να καθαρίζεις πάντα


JTeam

15 Απριλίου 2023

Βαριέσαι να κάνεις δουλειές στο σπίτι; Αυτό είναι το μοναδικό δωμάτιο που πρέπει να καθαρίζεις πάντα
Unsplash
Μάζεψε το κουράγιο σου, σήκω και βάλε σκούπα - δε θα πάρει πάνω από μισάωρο

Είναι κάτι μέρες που, όσο κι αν θέλεις να πείσεις τον εαυτό σου να σηκωθεί από τον καναπέ και να βάλει σκούπα, απλώς δεν γίνεται. Δεν έχεις όρεξη, ο χρόνος περνά χωρίς να το καταλάβεις και, ιδανικά, θα κοιτούσες απλώς το ταβάνι από το πρωί ως το βράδυ. Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι προτεραιότητά σου, τέλος πάντων, και δεν είναι κακό να το παραδεχτείς.

Όσο κι αν βαριέσαι, όμως, πρέπει να μαζέψεις το κουράγιο σου, να πάρεις βαθιά ανάσα και να καθαρίσεις ένα μόνο δωμάτιο στο σπίτι: Το σαλόνι. Και υπάρχει λόγος.

Αν δεν έχεις όρεξη ή, χειρότερα, βρίσκεσαι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, το να συμμαζέψεις, θα σε βοηθήσει. Κι αυτό γιατί περισσότερο θα σε αγχώσει το να ζεις σε έναν χώρο γεμάτο ακαταστασία, την οποία ξέρεις ότι πρέπει να διαχειριστείς κάποια στιγμή. Επιπλέον, επειδή περνάς τον περισσότερο χρόνο σου στο σαλόνι, είναι και το σημείο με τη μεγαλύτερη ανάγκη για καθαριότητα. Μπορείς να ξεκινήσεις ξεσκονίζοντας το τραπεζάκι ή σκουπίζοντας το πάτωμα, και η όρεξη θα έρθει. Εξάλλου, δεν πρόκειται να σου πάρει πάνω από μισή ώρα. Έπειτα, μπορείς να γυρίσεις στο Netflix.