UPDATE #NOW

Στο TikTok, πίνουν espresso martini με παρμεζάνα. Το δοκίμαζες;


JTeam

20 Απριλίου 2023

Στο TikTok, πίνουν espresso martini με παρμεζάνα. Το δοκίμαζες;
Είτε θα είναι τέλειο, είτε η μεγαλύτερη αποτυχία της ζωής σου

Μερικές φορές, βαριέσαι τον συμβατικό καφέ σου. Δεν θέλεις άλλο freddo espresso, θέλεις μία αλλαγή, θέλεις να πειραματιστείς, να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Μπαίνεις, λοιπόν, στο TikTok που δεν απογοητεύει ποτέ – από ελαιόλαδο μέχρι μυστικές παραγγελίες Starbucks, πάντα θα έχει κάτι να σου προτείνει. Και νέο must-try του, είναι λίγη παρμεζάνα πάνω από το espresso martini σου. Ναι, το τυρί παρμεζάνα – όχι, δεν είναι κωδική ονομασία για κάτι άλλο.

Η συνταγή αυτή έχει γίνει viral, και για καλό και για κακό. Κάποιοι TikTokers είναι ενθουσιασμένοι με το κοκτέιλ, το οποίο τους φαίνεται εξαιρετικά νόστιμο. Το αλμυρό τυρί του δίνει αυτό το «κάτι» που δεν ήξερες ότι του έλειπε. Άλλοι, το μισούν και καταλαβαίνουμε γιατί.

@join_jules So there’s a new viral cocktail out there (thanks to @highproofpreacher & @holycityhandcraft & @notjustabartender ) which is the Parmesan Espresso Martini Here’s how I made mine: 1.5 oz vodka 3/4 oz Coffee Liqueur 2 oz espresso 1/2 oz honey syrup Ice Garnish: healthy amount of parmigiano reggiano on top Add all to a cocktail shaker and shake with plenty of ice. Double strain into a chilled coupe glass. Garnish with Parmesan & let me know what you think? My opinion: it’s a little underwhelming, I wish there was more cheese 😂 I like the saltiness with the coffee (I mean it makes sense espresso and cheese are the perfect European dessert). But I’d want to actually add the cheese in so I get more flavor? But… there’s something there… I like it. Xoxo, cheers! #joinjules #espressomartini #parmesanespressomartini #parmesan #cocktailrecipes ♬ original sound - join_jules

Σε περίπτωση που θέλεις να το δοκιμάσεις, πάντως, παρακάτω σου έχουμε τη συνταγή:

Υλικά

  • 1 δόση espresso
  • 30 ml λικέρ καφέ
  • 60 ml βότκα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Πάγος
  • Παρμεζάνα

Βάζεις πάγο στο ποτήρι σου, για να κρυώσει. Ρίχνεις στο σέικερ τον espresso, το λικέρ καφέ, τη βότκα, το αλάτι και λίγο πάγο ακόμη, ανακατεύεις καλά και γεμίζεις το ποτήρι σου. Γαρνίρεις με παρμεζάνα και είναι έτοιμο. Και καλή τύχη.