Το TikTok σου λέει να πίνεις κάθε πρωί ένα σφηνάκι ελαιόλαδο. Αλλά γιατί;


JTeam

5 Απριλίου 2023

Το TikTok σου λέει να πίνεις κάθε πρωί ένα σφηνάκι ελαιόλαδο. Αλλά γιατί;
Pexels
Ένα wellness trend από την Αρχαία Αίγυπτο που κατακλύζει (δικαίως) το TikTok

Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα wellness trends στο TikTok- από gua sha πρακτικές, μέχρι dry brushing. Ωστόσο το νέο trend που κυριαρχεί, είναι πιο εύκολο από ποτέ και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ελαιόλαδο. Για την ακρίβεια δεν είναι νέο, αφού σύμφωνα με τους TikTokers αυτή η τακτική, έρχεται από την Αρχαία Αίγυπτο.

Οι Αιγύπτιοι, έπιναν καθημερινά ένα σφηνάκι ελαιόλαδο, μαζί με χυμό λεμονιού, προκειμένου να αποτοξινώσουν το έντερο τους και τον οργανισμό τους. Πέρα από αποτοξίνωση όμως, λάμβαναν και όλα τα θρεπτικά έλαια που έχει το ελαιόλαδο.

@abbeyskitchen Sure, olive oil is healthy for you and your skin. But you don’t need to be taking shots of it to be a “hot girl”. #oliveoil #glowingskin #glowing #healthyskin #healthyfood ♬ original sound - Abbey Sharp

Ποια είναι τα οφέλη του ελαιόλαδου στον οργανισμό:

Το ελαιόλαδο θεωρείται superfood, καθώς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά τον οργανισμό να διατηρήσει τα καλά βακτήρια που περιέχει το μικροβίωμα. Επίσης, έχει να προσφέρει πολλά οφέλη και στο νευρικό σύστημα. «Το ελαιόλαδο περιέχει πολυφαινόλες και ένα μείγμα λιπαρών οξέων που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των υγιών βακτηρίων του εντέρου και στη μείωση των επιβλαβών», δηλώνει η Cassie Brown, ειδική διατροφολόγος.

Χρειαζόμαστε όλα αυτά τα θρεπτικά έλαια, για να υποστηρίξουμε την υγεία του οργανισμού, να ανεβάσουμε τα επίπεδα της ενέργειας μας και να βελτιώσουμε τον μεταβολισμό μας. Και ενώ θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ ακόμη, για τα οφέλη των βιταμινών A, D, και K, οι οποίες υπάρχουν στο ελαιόλαδο, θα αφήσουμε το TikTok να σου δείξει όλους τους λόγους για να υιοθετήσεις το συγκεκριμένο wellness trend:

@mandanazarghami this summer we’re getting SNATCHED💅🏼 #summer2022 #oliveoilshot #guthealth #healthtips ♬ original sound - AMAHREE