UPDATE #NOW

Ημέρα της Γης: Το Doodle της Google δίνει λύσεις για να σώσουμε τον πλανήτη


JTeam

22 Απριλίου 2023

Ημέρα της Γης: Το Doodle της Google δίνει λύσεις για να σώσουμε τον πλανήτη
Έστω και τελευταία στιγμή μπορούμε να αλλάξουμε συνήθειες

Η σημερινή ημέρα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική αφού είναι αφιερωμένη στη Γη. Το Doodle της Google δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένο κι αυτό στον πλανήτη μας που εκπέμπει SOS, προτείνοντας λύσεις και δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής.

Όλοι μαζί μπορούμε να αναλάβουμε δράση και να αποκαταστήσουμε την περισσότερη καταστροφή. «Είναι απαραίτητη η δράση τώρα, από κοινού, για να ζήσουμε πιο βιώσιμα, προκειμένου να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», τονίζει η Google.

Jenny.Gr

Oι συνήθειες που προτείνει να υιοθετήσουμε το doodle, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα προς το καλύτερο. Για παράδειγμα, το άπλωμα ρούχων αντί για τη χρήση στεγνωτηρίου, η χρήση ποδηλάτου αντί για αυτοκίνητο ή οι φυτικές επιλογές στη διατροφή μπορούν πράγματι να αλλάξουν την κατάσταση.

Η φετινή Ημέρα της Γης έρχεται έπειτα από εβδομάδες ακραίων καιρικών συνθηκών, με θερμοκρασίες ρεκόρ 45,4 βαθμών Κελσίου στην Ταϊλάνδη και ένα κύμα καύσωνα που έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους στην Ινδία. Μάλιστα, την Παρασκευή επιστήμονες προειδοποίησαν ότι οι μέσες θερμοκρασίες παγκοσμίως μπορεί να φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ φέτος ή το 2024, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η 22η Απριλίου 1970 ήταν η πρώτη Ημέρα της Γης. Φέτος, το επίσημο θέμα είναι «επενδύστε στον πλανήτη μας». Όπως κάθε χρόνο, εθελοντές σε όλο τον κόσμο έχουν προγραμματίσει μεταξύ άλλων να φυτέψουν δέντρα, να μαζέψουν σκουπίδια και να καλέσουν τις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερες δράσεις για να αποτρέψουν το χειρότερο μέλλον που περιμένει τον πλανήτη μας.