UPDATE #NOW

Η Lizzo έφερε drag καλλιτέχνες στο Tennessee, σε μία συμβολική κίνηση (με ιστορική σημασία)


Κλέλια Φατούρου

24 Απριλίου 2023

Η Lizzo έφερε drag καλλιτέχνες στο Tennessee, σε μία συμβολική κίνηση (με ιστορική σημασία)
instagram/lizzo
Μία στιγμή γεμάτη συγκίνηση, που την περιμέναμε από τη Lizzo

Η Lizzo είναι υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων και έχει μιλήσει ανοιχτά για πολλά πράγματα, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Το body positivity είναι σίγουρα ένα από αυτά, αλλά δεν είναι το μόνο μήνυμα που θέλει να στείλει.

Μόλις το απέδειξε στην πολιτεία του Tennessee, εκεί που οι νομοθέτες αποφάσισαν ότι οι ορμονοθεραπείες και φυλομεταβάσεις σε ανηλίκους, καθώς και τα drag shows, είναι ποινικά κολάσιμα. Η Lizzo δεν δίνει δεκάρα τσακιστή και το έκανε ξεκάθαρο σε συναυλία της στο Tennessee, όπου ανέβασε στη σκηνή διάφορους drag καλλιτέχνες.

Είπε στο κοινό ότι ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη να ερμηνεύσει σε ένα μέρος όπου το drag show είναι παράνομο και πώς το κοινό την απέτρεψε από το να πάει να τραγουδήσει εκεί, εξαιτίας των πρόσφατων τραγικών νόμων, που βάλλονται κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Ήταν λογικό που ήθελαν να με σταματήσουν, αλλά γιατί να μην έρθω να στείλω ένα μήνυμα στους ανθρώπους που πρέπει να το ακούσουν περισσότερο; Γιατί να μην δημιουργήσω ένα ασφαλές περιβάλλον στο Tennessee, ώστε να μπορούμε να γιορτάσουμε τις διαφορές μας, τους drag καλλιτέχνες και τις μαύρες χοντρές γυναίκες;».

Τόνισε ότι θέλει να τους βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί, όπως έκαναν και εκείνοι για τη Lizzo. «Αυτό που κάνουν αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι στο Tennessee είναι να δίνουν ελπίδα, να προστατεύει ο ένας τον άλλο και να επιρρίπτουν τις ευθύνες σε αυτούς που θα έπρεπε να μάς παρέχουν ασφάλεια». Ευτυχώς, υπήρξε δικαστής που μπλόκαρε αυτόν τον νόμο, τουλάχιστον προσωρινά.

Πάνω στη σκηνή ανέβηκαν οι: Asia O'Hara, Kandy Muse, Vanessa Vanjie και Aquaria και μερικοί ακόμη καλλιτέχνες που γέμισαν τη σκηνή με χρώμα, χορό, μουσική και περηφάνια όλους όσοι παρευρέθηκαν εκεί. Κι εμείς που το παρακολουθήσαμε και πιστεύουμε ότι, όσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν φοβούνται, ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος.