UPDATE #NOW

4 τρόποι να κάνεις αποταμίευση, για να μην ξεμένεις στο τέλος του μήνα


JTeam

25 Απριλίου 2023

4 τρόποι να κάνεις αποταμίευση, για να μην ξεμένεις στο τέλος του μήνα
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Ένας ακόμη μήνας φτάνει στο τέλος του, μία ακόμη φορά που είπες ότι θα μάζευες χρήματα και δεν το έκανες. To κακό είναι πως τώρα, ίσως και να μετράς αντίστροφα τα δευτερόλεπτα μέχρι να πληρωθείς. Το καλό είναι πως δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και είμαστε εδώ για να σου δώσουμε μερικές ιδέες, για να κάνεις αποταμίευση χωρίς να στερηθείς τίποτα.

Από τον καθημερινό καφέ σου, μέχρι αυτά τα μικρά δώρα που κάνεις στον εαυτό σου γιατί σου αξίζει, δες τι μπορείς να αλλάξεις, ώστε να είναι ο Μάιος καλός για τα οικονομικά σου, ανεξάρτητα από το τι λένε τα ζώδια.

Περιόρισε το κάπνισμα

Εντάξει, ίσως όχι και το πιο εύκολο tip του κόσμου, όμως λειτουργεί. Σκέψου πως, αντί να δίνεις περίπου 5 ευρώ για ένα πακέτο τσιγάρα, μπορείς είτε να τα βάλεις στην άκρη, είτε να πάρεις 2 καφέδες απ’ έξω και να σου περισσέψει 1 ευρώ – η αλήθεια είναι ότι θα δεις διαφορά αμέσως. Θα κάνεις καλό και στην υγεία σου.

Μην παραγγέλνεις τόσους καφέδες

Ναι, δεν υπάρχει τίποτα σαν τον πρωινό freddo espresso που φτιάχνει τόσο ωραία το αγαπημένο σου μέρος. Και σε καμία περίπτωση δεν θα σου πούμε να τον στερηθείς. Θα σου προτείνουμε, ωστόσο, να μείνεις στον έναν και να μην παραγγείλεις άλλους τρεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φτιάξε ταπεράκι

Κλισέ, θλιβερό αν δεν μαγειρεύεις ωραία, όμως σωτήριο: Το ταπεράκι στο γραφείο, είναι ό,τι πρέπει για να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα. Κοστίζει λιγότερο από το να παραγγείλεις μεσημεριανό, είναι σίγουρα πιο υγιεινό και δεν θα δυσκολευτείς να το κάνεις συνήθεια. Και, ας είμαστε ειλικρινείς, 8 ευρώ για μία σαλάτα, είναι υπερβολικά.

Μην κάνεις τόσα δώρα στον εαυτό σου

Είναι πολύ ωραίο να μας κάνουμε μερικά δώρα πού και πού, επειδή μας αξίζουν. Τώρα, αν εσύ το κάνεις αυτό καθημερινά, θα ξεμείνεις από χρήματα στο τέλος του μήνα – κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν σου αξίζει. Μπορείς να το περιορίσεις σε μία φορά την εβδομάδα.