UPDATE #NOW

3 τοξικές σκέψεις που σε αφήνουν χωρίς χρήματα στο τέλος του μήνα


JTeam

19 Απριλίου 2023

3 τοξικές σκέψεις που σε αφήνουν χωρίς χρήματα στο τέλος του μήνα
Τι να μη λες στον εαυτό σου, για να κάνεις αποταμίευση

Το να κάνεις αποταμίευση είναι δύσκολο από μόνο του, στην εποχή που ζούμε. Δε χρειάζεται να το κάνεις ακόμη δυσκολότερο, μέσω του αυτοσαμποτάζ.

Προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου, σε ό,τι αφορά στα οικονομικά σου, χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τον μεγαλύτερο αντίπαλο: Τον ίδιο σου τον εαυτό. Παρακάτω, λοιπόν, θα δούμε 3 τοξικές φράσεις που σε κρατούν πίσω και είναι ώρα να πάψεις να επαναλαμβάνεις, έστω κι από μέσα σου.

«Δε μιλάμε για λεφτά»

Συχνά, νομίζουμε ότι αν μιλήσουμε με αριθμούς, μπορεί να προσβάλλουμε κάποιον. Στην πραγματικότητα, οι συζητήσεις για χρήματα είναι απαραίτητες, αν θέλουμε να οργανωθούμε. Είτε με οικογένεια, είτε με ερωτικούς συντρόφους, είναι σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι, ειδικά αν μοιραζόμαστε έξοδα, για να γίνει σωστά ο προϋπολογισμός.

«Με “παίρνει” να το αγοράσω»

Όταν λέμε διαρκώς ότι μπορούμε να αγοράσουμε πράγματα, καλά κάνουμε και τα παίρνουμε μεν, αλλά δεν βάζουμε τίποτα στην άκρη. Πρώτα θα αποφασίζουμε πόσα χρήματα θέλουμε να αποταμιεύσουμε, και μετά θα δούμε τι μας παίρνει να πάρουμε και τι όχι.

«Οι επενδύσεις είναι μόνο για τους πλούσιους»

Μπορεί να τις αποφεύγουμε επειδή πιστεύουμε ότι είναι για τους οικονομικά επιφανείς, όμως οι επενδύσεις, αν γίνουν σωστά, είναι ένας τρόπος να πλουτίσουμε. Ξεκινώντας με μικρά ποσά, μπορούμε να δούμε διαφορά στον τραπεζικό μας λογαριασμό.