UPDATE #NOW

Οκτώ σπάνια έργα του Jean-Michel Basquiat ξανά μαζί για πρώτη φορά


JTeam

2 Μαΐου 2023

Οκτώ σπάνια έργα του Jean-Michel Basquiat ξανά μαζί για πρώτη φορά
Σπάνιοι πίνακες – αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων – που φιλοτεχνήθηκαν το 1982 στη Μόντενα, οι οποίοι κατέληξαν σε ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο, θα εκτεθούν για πρώτη φορά όλοι μαζί στο Fondation Beyeler στη Βασιλεία

Το Fondation Beyeler στη Βασιλεία δίνει μια νέα τροπή στην ιστορία του Jean-Michel Basquiat αυτό το καλοκαίρι, παρουσιάζοντας την έκθεση Basquiat: the Modena Paintings (11 Ιουνίου-27 Αυγούστου), με στόχο να επανενωθούν οκτώ έργα μεγάλης κλίμακας, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν στη Μόντενα της Ιταλίας το 1982. Οι πίνακες, συμπεριλαμβανομένου και του «The Guilt of Gold Teeth», φυλάσσονται σήμερα σε οκτώ διαφορετικές ιδιωτικές συλλογές στις ΗΠΑ, την Ασία και την Ελβετία.

Για την ιστορία, ο Ιταλός γκαλερίστας Emilio Mazzoli είχε καλέσει τον Basquiat να δημιουργήσει τα συγκεκριμένα έργα για μια μοναδική έκθεση, παρέχοντας χώρους εργασίας και υλικά ζωγραφικής. Ο καλλιτέχνης του γκράφιτι ζωγράφισε πάνω σε πεταμένους καμβάδες που πρωτίστως είχε χρησιμοποιήσει ένας άλλος καλλιτέχνης, ο Mario Schifano, γράφοντας «Modena» στο πίσω μέρος. Ωστόσο, οι επιπλοκές σχετικά με την πληρωμή των έργων οδήγησαν στην ακύρωση της προγραμματισμένης έκθεσης στην Ευρώπη. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.