UPDATE #NOW

Not My King: Βρετανοί διαδήλωσαν κατά του Καρόλου, λίγο πριν τη στέψη


JTeam

6 Μαΐου 2023

Not My King: Βρετανοί διαδήλωσαν κατά του Καρόλου, λίγο πριν τη στέψη
Φυσικά και συνελήφθησαν, τα πλακάτ παραήταν απειλητικά για τη μοναρχία

Μπορεί η τελετή στέψης του Καρόλου να είναι γεγονός ιστορικής σημασίας, όμως δεν είναι όλοι χαρούμενοι για αυτό. Παρότι πλήθος υποστηρικτών της μοναρχίας βρέθηκε στους δρόμους του Λονδίνου για να δει το βασιλικό ζεύγος από κοντά, διαδηλωτές έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην Trafalgar Square.

Σύνθημα τους; «Not My King». Πολλοί, μάλιστα, ήταν ντυμένοι στα κίτρινα και κρατούσαν πλακάτ. Όπως θα περίμενε κανείς, συνελήφθησαν - οι Αρχές δεν εξηγούν τους λόγους, ωστόσο.

«Διαδηλώνω επειδή είμαι μέλος της Republic, μίας ακτιβιστική ομάδας υπέρ της δημοκρατίας σ’ αυτήν τη χώρα, επειδή θέλω να δω την πτώση της μοναρχίας. Μπορεί να μη συμβεί όσο ζω, αλλά ίσως ζήσουν να το δουν τα παιδιά μου», δήλωσε στο PEOPLE US μία διαδηλώτρια.

«Πιστεύω πως υπάρχει μεγάλο ταξικό πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα και οι βασιλικές οικογένειες βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας, οπότε αν ρίξουμε τη μοναρχία, πιστεύω πως θα έχουμε μία πιο δίκαιη, καλύτερη κοινωνία, πιο δημοκρατική και μία χώρα που θα αποκαλώ δική μου με υπερηφάνεια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός διαδηλώνει κατά της μοναρχίας. Πίσω στον Δεκέμβριο, πέταξαν αυγά στον Κάρολο, ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του. Μάλιστα, συνέχισε να χαιρετά τους παρευρισκομένους, έξω από το δημαρχείο του Luton. Ο διαδηλωτής συνελήφθη, σύμφωνα με το BBC.

Tον Νοέμβριο, στο στόχαστρο βρέθηκε και η Camilla, όταν πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε στο York. «Αυτή η χώρα χτίστηκε με το αίμα σκλάβων», ούρλιαξε κάποιος - φυσικά, συνελήφθη από τέσσερις αστυνομικούς.