UPDATE #NOW

Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Οι τελευταίες προετοιμασίες - Πώς να παρακολουθήσεις live την τελετή


JTeam

6 Μαΐου 2023

Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Οι τελευταίες προετοιμασίες - Πώς να παρακολουθήσεις live την τελετή
Στην τελετή θα παρευρεθεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η στέψη του Καρόλου είναι ένα ακόμη ιστορικό γεγονός που δεν περιμέναμε να ζήσουμε και, κατά κάποιον τρόπο, είμαστε όλοι καλεσμένοι. Πίσω στο 1953, όταν η Ελισάβετ έγινε επίσημα Βασίλισσα, ήταν η πρώτη φορά που μεταδόθηκε τηλεοπτικά η στέψη μονάρχη. Τώρα, 70 χρόνια μετά, είμαστε εδώ για να σου πούμε τι συμβαίνει έξω από το Παλάτι, αλλά πώς να παρακολουθήσεις live τον Charles να αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η τελετή γίνεται σήμερα, 6 Μαΐου, και ξεκινά επίσημα στη 1 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, και θα κρατήσει 2 ώρες. Την επίσημη κάλυψη έχει αναλάβει το BBC, ενώ στις ΗΠΑ, θα μεταδοθεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα ABC, CBS, CNN, Fox News και NBC.

Αρχηγός της προτεσταντικής Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο Κάρολος θα δώσει το βασιλικό όρκο και θα λάβει το χρίσμα από τον αρχιεπίσκοπο του Cadenbury. Στη συνέχεια, θα στεφθεί με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου.

Η βασίλισσα Camilla, δεύτερη σύζυγος του Καρόλου μετά το διαζύγιό του από την πριγκίπισσα Diana, θα στεφθεί επίσης.

Συνοδευόμενο από σχεδόν 4.000 στρατιωτικούς, το βασιλικό ζεύγος θα αναχωρήσει στη συνέχεια για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου τα ενεργά μέλη της μοναρχίας θα χαιρετίσουν το πλήθος από τον διάσημο εξώστη.

Πώς μπορούμε να παρακολουθήσουμε την τελετή live; Από το webTV του BBC - όπως κάναμε και με την κηδεία της Ελισάβετ. Δεν έχεις παρά να πατήσεις εδώ.