UPDATE #NOW

Η Νέα Υόρκη ψήφισε νόμο ενάντια στις διακρίσεις λόγω βάρους


JTeam

13 Μαΐου 2023

Η Νέα Υόρκη ψήφισε νόμο ενάντια στις διακρίσεις λόγω βάρους
pexels
Αλλά και λόγω ύψους

Η Νέα Υόρκη σταματάει με νέο νόμο τις διακρίσεις λόγω βάρους και ύψους κατά την κατά την αναζήτηση στέγης και εργασίας.

Η Victoria Abraham, η οποία έφερε στο προσκήνιο το θέμα των διακρίσεων, αποφοίτησε πέρυσι από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έτοιμη να μπει στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με το CNN αυτοαποκαλείται «ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παχύσαρκων ατόμων» και είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την υποβολή αίτησης για κάθε νέα εργασία.

«Μπαίνοντας σε μια συνέντευξη για δουλειά ως παχύσαρκη, είμαι ήδη σε μειονεκτική θέση. Ξέρω ότι όποια και αν είναι τα προσόντα μου, το βάρος μου είναι ένα μειονέκτημα», είναι τα όσα δηλώνει ενώ ο νέος νόμος έρχεται να ανακουφίσει, όχι μόνο εκείνη, αλλά και περίπου το 40% των Αμερικανών που αντιμετωπίζουν παρόμοιο θέμα.

Συγκεκριμένα, πριν δύο μέρες, το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης ψήφισε νομοσχέδιο που θα καθιστά παράνομες τις διακρίσεις λόγω ύψους και βάρους στη στέγαση, την απασχόληση και τα δημόσια καταλύματα.

Μόνο έξι άλλες πόλεις και μία πολιτεία έχουν παρόμοιους νόμους που προστατεύουν τους Αμερικανούς από τις διακρίσεις λόγω ύψους και βάρους

«Ξέρω ότι τουλάχιστον όταν βρω δουλειά, αν αντιμετωπίζω αυτές τις διακρίσεις, έχω κάποιον να με στηρίζει. Έχω την υποστήριξη της κυβέρνησης, έχω νομική προστασία εκεί που δεν υπήρχε πριν», δήλωσε η Victoria.

Οι διακρίσεις αυτές πλήττουν κυρίως τις γυναίκες, ιδίως τις έγχρωμες. Μάλιστα, οι διακρίσεις με βάση το βάρος μπορούν να συγκριθούν με τον βαθμό των φυλετικών διακρίσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το American Journal of Public Health.