UPDATE #NOW

Νέα Υόρκη: Παραδίνεται ο πρώην πεζοναύτης που έπνιξε τον μαύρο άστεγο στο μετρό


JTeam

12 Μαΐου 2023

Νέα Υόρκη: Παραδίνεται ο πρώην πεζοναύτης που έπνιξε τον μαύρο άστεγο στο μετρό
Instagram/ warriorsinthegarden
Κατηγορείται για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού

Στις Αρχές αναμένεται να παραδοθεί σήμερα ο 24χρονος πρώην πεζοναύτης Daniel Penny που έπνιξε μέχρι θανάτου με κεφαλοκλείδωμα τον άστεγο Jordan Neely στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, ο 24χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις, και θα παραδοθεί το πρωί στο 5ο τμήμα του αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Manhattan.

Ο πρώην πεζοναύτης κατηγορείται για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού, η οποία μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 χρόνια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Daniel Penny θα συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε δεύτερο βαθμό. Δεν μπορούμε να παρέχουμε πρόσθετες πληροφορίες μέχρι να οδηγηθεί στο Ποινικό Δικαστήριο του Manhattan, το οποίο αναμένουμε να γίνει αύριο», είπε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Manhattan, Alvin Bragg.

Το γραφείο του εισαγγελέα είχε αντιμετωπίσει πιέσεις να απαγγείλει κατηγορίες καθώς προχωρούσε η έρευνά για το περιστατικό της 1ης Μαΐου. Όλα συνέβησαν όταν ο 24χρονος στο μετρό της Νέας Υόρκης έπνιξε με κεφαλοκλείδωμα τον 30χρονο Jordan Neely, γιατί φώναζε κι εκλιπαρούσε για λίγο φαγητό. Το θύμα τα τελευταία χρόνια ζούσε στους δρόμους και αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα. Κατά καιρούς, έκανε τον street performer, μιμούμενος τις χορευτικές φιγούρες του Michael Jackson ενώ ανάμεσα στους fans του ήταν και ο πρόεδρος του Manhattan, Mark Levine.

Ο Neely πέρα από τον τραγικό του θάνατο, είχε κι ένα τραγικό παρελθόν. Η μητέρα του στραγγαλίστηκε στο New Jersey το 2007 όταν εκείνος ήταν 14. H 36χρονη Christine Neely σκοτώθηκε και το πτώμα της μεταφέρθηκε σε μια βαλίτσα, το οποίο πετάχτηκε σε έναν αυτοκινητόδρομο στις 7 Απριλίου του 2007. Παραμένει άγνωστο που ζούσε ο Jordan Neely μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος τον συναντούσε στον δρόμο σαν street performer. Έκανε τους άλλους να διασκεδάζουν και το πιο λυπηρό είναι πως ο άδικος θάνατός του ίσως διασκέδασε εξίσου, κάποιους από τους παρατηρητές.