UPDATE #NOW

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για δύο σκευάσματα - Περιέχουν ουσία «επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία»


JTeam

17 Μαΐου 2023

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για δύο σκευάσματα - Περιέχουν ουσία  «επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία»
Unsplash
Η ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από σχετική ενημέρωση από τις ισπανικές αρχές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ, οι καταναλωτές πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση ώστε «να μην αγοράζουν και να μη χρησιμοποιούν» δύο προϊόντα, τα οποία περιέχουν ουσίες «επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία». Συγκεκριμένα, τα σκευάσματα «Mero Macho» και «Mero Macho Premium» είναι που, σύμφωνα με τον Οργανισμό, περιέχουν απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία.

Τα εν λόγω προϊόντα προωθούνται στο διαδίκτυο και είναι πιθανό να έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα. Εργαστηριακοί έλεγχοι έδειξαν πως αυτά τα δύο σκευάσματα περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο, επισημαίνει ο ΕΟΦ.

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων «επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία», προειδοποιεί ο Οργανισμός στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.