UPDATE #NOW

Ο Κάρολος Κουν αποκτά δικό του μουσείο στην Πλάκα


JTeam

18 Μαΐου 2023

Ο Κάρολος Κουν αποκτά δικό του μουσείο στην Πλάκα
Το Μουσείο θα στεγαστεί σε κτήριο ιδιοκτησίας του ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αξιοποίηση των ακινήτων του, που βρίσκονται στην Πλάκα.

Οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Καρόλου Κουν προχωρούν με ταχείς ρυθμούς από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Μουσείο θα στεγαστεί σε κτήριο ιδιοκτησίας του ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αξιοποίηση των ακινήτων του, που βρίσκονται στην Πλάκα. Ήδη, ολοκληρώνεται η διαδικασία παραχώρησης του κτηρίου στο Θέατρο Τέχνης, το οποίο ιδρύθηκε από τον Κουν, το 1942, μέσα στην Κατοχή, σε μια καμαρούλα, στη Νεάπολη, -σ’ ένα μικρό δωμάτιο του Ελληνικού Ωδείου γίνονταν οι πρόβες- και ο Κάρολος Κουν έλεγε: «Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας και το κοινό να μας παρακολουθεί». Σήμερα, μετά από 80 χρόνια εξακολουθεί και παρακολουθεί το δημιούργημά του.

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, ταυτόχρονα, επιχορηγείται το Θέατρο Τέχνης με 95.000 ευρώ, για τη δημιουργία των υποδομών που απαιτούν η καταγραφή, η τεκμηρίωση, η αξιολόγηση, η συντήρηση και σωστική διατήρηση της συλλογής εικαστικού και κυρίως ενδυματολογικού υλικού που δημιουργήθηκε για τις παραστάσεις του θεάτρου Τέχνης, με τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού του ΥΠΠΟΑ. Όλο αυτό το πολύτιμο υλικό που αποτελεί μια ολοκληρωμένη και σπάνια συλλογή βρίσκεται άμεσα σε κίνδυνο φθοράς, καθώς φυλάσσεται σε ακατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr