UPDATE #NOW

Τα hot αγόρια του Hollywood κυκλοφορούν ξυπόλυτα και όλοι απορούμε γιατί


Στεφανία Παπαδημητρίου

25 Μαΐου 2023

Τα hot αγόρια του Hollywood κυκλοφορούν ξυπόλυτα και όλοι απορούμε γιατί
Είναι τάση; Δεν φοβούνται τίποτα; Τι γίνεται στον κόσμο;

Αν έχεις πάει στη Σαμοθράκη κάποια στιγμή στη ζωή σου, αυτό το trend δεν σου φαίνεται καθόλου περίεργο. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι να το έχεις κάνει πριν γίνει κουλ. Τώρα, όμως, τα hot αγόρια του Hollywood κυκλοφορούν στον δρόμο χωρίς παπούτσια και κάνουν τον κόσμο να απορεί γιατί.

Ας δούμε τι έχει συμβεί, με ψυχραιμία. Νωρίτερα τον Μάιο, ο Jacob Elordi έδειξε σε όλους τα γυμνά του πόδια. Όχι, δεν ανέβασε στο IG τις πατούσες του, αλλά κυκλοφόρησαν κάτι φωτογραφίες του από το γυμναστήριο που, ιδρωμένος και ξυπόλυτος, πόζαρε με τον γυμναστή του. Ε, και επειδή το ίντερνετ ψοφάει για τέτοια, ξαναβγήκαν στην επιφάνεια παπαρατσικές λήψεις από το 2021, όταν έκανε βόλτα στο LA με τζιν, λεοπάρ fleece, σκούφο, αλλά ούτε κάλτσες, ούτε παπούτσια.

Αν ήταν στη γενέτειρά του, την Αυστραλία, κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί. Στην Καλιφόρνια, ωστόσο, το να κυκλοφορείς έτσι χωρίς να είσαι πρωταγωνιστής ταινίας του Tarantino, είναι κάπως αλλόκοτο. Αλλά Jacob δεν είναι ο μόνος. Ο Shawn Mendes και οι φίλοι του, μία παρέα γνωστή ως smoothie squad, είχαν βγει βόλτα. Κι ένας από εκείνους, ακριβώς όπως ο Elordi, περπατούσε ξυπόλυτος.

Επειδή, εν έτει 2023, τίποτα δεν είναι τάση αν δεν μπει στο TikTok, υπάρχει ο Barefoot Guy που σταματά περαστικούς, τους ζητά να βγάλουν κάλτσες και παπούτσια, και βαθμολογεί τα πόδια τους. Ο Thom Browne πήρε ξυπόλυτα μοντέλα και τα μετέτρεψε σε ανθρωπόμορφα εξωγήινα υβρίδια, ο Etro, για την ανδρική συλλογή SS23, φόρεσε δαχτυλίδια στα πόδια των μοντέλων του, στο Succession είδαμε τον Alexander Skarsgard να περπατά στο αεροδρόμιο με γυμνά πόδια – γενικά μόνο πόδια, πόδια, πόδια, παντού.

Σε μία εποχή που τα φετίχ με πατούσες είναι πιο δημοφιλή από ποτέ, οι φωτογραφίες του Elordi και του φίλου του Mendes προκάλεσαν ανάμικτα συναισθήματα στον κόσμο. Γιατί ακόμη κι αν, σεξουαλικά, σου αρέσουν αυτά τα πράγματα, πώς περπατάς έτσι στους δρόμους μίας μεγάλης πόλης; Εκτός από βρώμικο, είναι και επικίνδυνο – από γυαλιά μέχρι σκόνη και ακαθαρσίες, η άσφαλτος και το πεζοδρόμιο τα έχουν όλα. Κι αν πατήσεις κάτι πραγματικά σιχαμερό; Τι κάνεις;

Το σίγουρο είναι πως τα άτομα που ακολουθούν τη συγκεκριμένη τάση, μάλλον δεν φοβούνται τίποτα – ούτε την προσωπική υγιεινή που πήγε περίπατο, ούτε τα βλέμματα. Ίσως, βέβαια, ποντάρουν στο ότι είναι πάμπλουτοι celebrities, οπότε ποιος να τους πει τι; Γιατί αν έβλεπες τον γείτονά σου να κάνει βόλτα στην Πατησίων με γυμνά πόδια, μάλλον θα ανησυχούσες.