UPDATE #NOW

H Grimes ζήτησε να αντιγράψουν τη φωνή της μέσω ΑΙ. Τώρα, βαθμολογεί τα τραγούδια


JTeam

26 Μαΐου 2023

H Grimes ζήτησε να αντιγράψουν τη φωνή της μέσω ΑΙ. Τώρα, βαθμολογεί τα τραγούδια
Instagram @grimes
Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα πάρει τις δουλειές όλων, τελικά

H Τεχνητή Νοημοσύνη κάνει τα πάντα. Το έχουμε ακούσει, το έχουμε γράψει, το έχουμε δει – μέχρι και γιατρός έγινε. Όταν, λοιπόν, η Grimes ζήτησε από τους followers της στο Twitter να φτιάξουν ΑΙ τραγούδι με τη φωνή της και υποσχέθηκε να τους δώσει τα μισά πνευματικά δικαιώματα, αν το κάνουν καλά, κάποιοι απέκτησαν νέο σκοπό ζωής. Σε συνέντευξή της, εξήγησε ότι ο δημιουργός θα έπαιρνε όλα τα κέρδη από τη σύνθεση ή την κυκλοφορία του κομματιού – «χρησιμοποιήστε τη φωνή μου ελεύθερα, χωρίς πρόστιμο. Δεν έχω δισκογραφική, ούτε δεσμεύσεις», είπε.

Στη συνέχεια, με την ομάδα της συνεργάστηκαν με το Elf.tech, ένα software εύκολο στη χρήση, το οποίο βοηθά επαγγελματίες και ερασιτέχνες παραγωγούς και μουσικούς, για να δημιουργηθεί ένα μποτ με τη φωνή της. Μέχρι στιγμής, το GrimesAI-1, όπως ονομάζεται, έχει πάνω από 300 τραγούδια και 15.000 διακυμάνσεις στη χροιά. Και τώρα, στους ΝΥ Τimes, η καλλιτέχνιδα βαθμολογεί τα κομμάτια που της άρεσαν.

Cold Touch - Kito ft. Grimes AI

«Το ρεφρέν είναι πολύ καλό. Θα με έπειθε ότι το δούλεψα – δεν θα με σόκαρε καθόλου. Ειδικά όταν μπαίνει techno. Ένιωσα αμέσως χαρούμενη και θύμισε πολύ Grimes, με την καλή έννοια. Θα άλλαζα πολλά στο κουπλέ και μάλλον θα βγάλω τη δική μου version. Γι’ αυτό, σαν άλλες Taylor Swift, έχουμε το Kito’s version και το Grimes’s Version».

Friend V. Enemy – Ravi Parikh ft Grimes AI

«Άρρωστο. Είναι ωραίο που κάποιος έβαλε το όνομά μου, επειδή είναι πολύ καλό. Νιώθω πως η φωνή δε μοιάζει καθόλου με τη δική μου, αλλά μπορώ να δω το γιατί: Τραγουδάμε με εντελώς διαφορετικό στυλ. Εκείνη είναι πολύ καλή, έχει καλό βιμπράτο και ίσως μπορεί να έχει προφορά ή κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνεις ότι η Kito προσπάθησε να με μιμηθεί, ακριβώς, στην αναπνοή. Εδώ δεν είχαμε κάτι τέτοιο, και δείχνει ότι υπήρχε άνθρωπος πίσω από αυτό».

Concept of Creation – OtterlyMusic & Safira

«Αυτό είναι μάλλον το αγαπημένο μου. Πιστεύω πως αποτυπώνει καλύτερα κάτι που θα έκανα κι εγώ, ακόμη και στην παραγωγή και την εικόνα. Μοιάζει λες και η Grimes αυτο-αναπαράγεται. Είναι τόσο οργανικό και ταυτόχρονα ΑΙ. Ψελλίζει ακόμη και σαν εμένα».

TAGS