UPDATE #NOW

Ryan Gosling: Η μεγάλη επιστροφή ως Ken και γιατί προτιμά να μένει στο σπίτι με την οικογένειά του


Κλέλια Φατούρου

1 Ιουνίου 2023

Ryan Gosling: Η μεγάλη επιστροφή ως Ken και γιατί προτιμά να μένει στο σπίτι με την οικογένειά του
GQ Magazine/Gregory Harris
Ο ηθοποιός μιλά για όλα, αν και δεν το συνηθίζει

«Μεγάλωσα με blockbusters αλλά προσπαθούσα να ξεφύγω κάνοντας κυρίως ανεξάρτητες ταινίες. Αλλά μάλλον έκανα λάθος και η Barbie ήρθε ως υπενθύμιση», παραδέχεται στο GQ, ενώ μιλά για την οικογένεια, τους ρόλους και γιατί εξαφανίστηκε για 5 χρόνια, λίγο πριν επιστρέψει με έναν ρόλο που δεν θα περιμέναμε από τον Ryan Gosling. Ως Ken στην Barbie.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ούτε εκείνος ήταν και ποτέ σίγουρος για το τι κάνει στη δουλειά. «Το έβλεπα πάντα σαν escape room, πράγμα ειρωνικό γιατί δεν έχω πάει ποτέ σε ένα. Ήθελα απλώς να μπω σε άγνωστες συνθήκες και να βρω τον τρόπο εξόδου μόνος μου». Πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι αυτή η στρατηγική βρίσκει εφαρμογή σε όλα τα πράγματα στη ζωή. Όπως συνέβη και με τη σχέση του με την Eva Mendes, που οδήγησε σε δύο παιδιά, αν και δεν ήταν κάτι που ονειρευόταν.

Ο πρώτος του ρόλος ήρθε το 2001 με το "The Believer", όπου υποδυόταν έναν Εβραίο από τη Νέα Υόρκη που γίνεται Ναζί. «Δεν ήμουν τίποτα από όλα αυτά αλλά ο σκηνοθέτης Henry Bean μου έδωσε τον ρόλο για αυτόν τον λόγο». Το ίδιο συνέβη λίγα χρόνια αργότερα, και με το "The Notebook". Δεν είχε τα στοιχεία ενός πρωταγωνιστή, αλλά ο Cassavetes αυτό έψαχνε. Και από τότε ακολούθησαν μόνο πρωταγωνιστικοί ρόλοι.

Ο Gosling ωστόσο έψαχνε εμπειρίες και έναν τρόπο να ανακαλύψει περισσότερο τον εαυτό του. «Τότε το έβλεπα σαν ψυχοθεραπεία, αλλά μεγαλώνοντας ξέρω ότι είναι απλά μία δουλειά. Δεν με ρουφάει τόσο πολύ». Μάλλον βοήθησε και η Mendes, που ήρθε στη ζωή του και λίγο μετά η πρώτη κόρη τους. «Δεν με είχα φανταστεί πατέρα, μέχρι που τη γνώρισα και ήξερα ότι δεν θα ήθελα να κάνω παιδιά χωρίς εκείνη». Όταν γεννήθηκε η δεύτερη κόρη τους το 2016, αποφάσισε ότι θέλει να περνά χρόνο με την οικογένειά του και απλώς αποσύρθηκε για λίγο.

Πέρυσι επέστρεψε με την ταινία "The Gray Man" αλλά το ολικό comeback θα γίνει με την Barbie της Greta Gerwig. «Μπου πήρε καιρό να αρχίσω να κάνω μεγάλες ταινίες, γιατί με ενδιέφερε το να νιώθω εγώ καλά και μέσα στον ρόλο. Κατάλαβα όμως ότι το βασικό είναι να νιώθει έτσι το κοινό, και όχι εγώ». Δεν ήξερε αν θα έχει το σωστό Ken energy, αλλά ήξερε ότι κάποιος έπρεπε να πει και τη δική του ιστορία. «Όταν είδα τον Ken της κόρης μου ριγμένο στη λάσπη, κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω».

Ήξερε εξάλλου ότι η Gerwig δεν θα έλεγε την ιστορία μιας κούκλας με στερεοτυπικό τρόπο. Θα είναι φόρος τιμής στα παιχνίδια αλλά θα μιλήσει για πολιτική, φύλα, θάνατο και λοιπά υπαρξιακά αδιέξοδα. Και θα ήταν ένας ρόλος που θα άρεσε πολύ σαν ιδέα στον πολύ νεότερο εαυτό του. «Επικοινώνησα πολύ μαζί του στα γυρίσματα για να του ζητήσω βοήθεια». Κάπου εκεί μιλά και για τη φάση του ως child actor, όταν ήταν στο Disney Club, παρέα με τον Justin Timberlake και την Britney Spears και ήξερε ότι δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με εκείνους. «Ήταν όμως μία σπουδαία εμπειρία που με έμαθε πολλά για το ποιος θέλω να γίνω».

Σήμερα, στα 42 του, θεωρεί ότι η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του. Δεν έχουν νταντά και κάθε φορά που πελαγώνει, απλά ρωτά την Mendes. «Ξέρει πάντα ποιο είναι το σωστό όταν πρόκειται για τα παιδιά. Επίσης τώρα πια βρίσκω πολύ μεγαλύτερη έμπνευση στο σπίτι μου από ό,τι στις ταινίες». Εξάλλου δεν ένιωσε ποτέ ο καυτός τύπος, για τον οποίο μιλούσαμε όλοι πριν από 10-15 χρόνια. Μάλλον ένιωθε ντροπή και σύγχυση. Πώς νιώθει για αυτά που λένε ότι είναι πολύ μεγάλος για να παίξει τον Ken; «Είναι αστείο, αλλά αν δεν τους αρέσει ο Ken μου, μπορούν να παίξουν με άλλον. Δεν είναι εξάλλου ότι τον έχουν δει αλλού. Τα τελευταία 60 χρόνια, το επάγγελμά του ήταν η «παραλία».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο GQ