UPDATE #NOW

The Idol: «Βαρετό, προβλέψιμο και γυμνό χωρίς λόγο» - Μόνο ένα πρόσωπο ξεχώρισε


Κλέλια Φατούρου

7 Ιουνίου 2023

The Idol: «Βαρετό, προβλέψιμο και γυμνό χωρίς λόγο» - Μόνο ένα πρόσωπο ξεχώρισε
Υπάρχει τελικά κανένας που να του αρέσει η σειρά;

Η σειρά "The Idol" έκανε πρεμιέρα την Κυριακή μέσα από το HBO και οι αντιδράσεις μάλλον δικαιώνουν την ομάδα παραγωγής που έκανε ατελείωτα παράπονα για χειραγώγηση, σκηνές πορνό και περιβάλλον που οδήγησε σε παραιτήσεις.

Το πρώτο λάθος, σύμφωνα με το CNN, ήταν ότι η σειρά δεν ήταν διαθέσιμη στους κριτικούς, εκτός από εκείνους που παρευρέθησαν στην επίσημη πρεμιέρα στις Κάννες. Αυτή η κίνηση έγινε σίγουρα προκειμένου να μην επηρεαστεί αρνητικά το κοινό, αλλά δεν συνηθίζεται, και αποδεικνύει ότι το αποτέλεσμα μάλλον δεν θα άρεσε γενικά. Ωστόσο, αυτή είναι η στάση του "The Idol", εφόσον αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιοδικά και ιστοσελίδες και ότι δεν πρέπει να νοιάζεται κανείς για το τι λένε.

Κάποιοι κριτικοί το χαρακτήρισαν περισσότερο βαρετό και λιγότερο edgy. «Η Lily-Rose Depp έχει την ίδια έκφραση σε όλο το πρώτο επεισόδιο». Αν και είναι μόνο η αρχή, φαίνεται ότι δεν θα οδηγηθεί σε κάποιο ενδιαφέρον σημείο, ενώ υπάρχει και η αναμενόμενη σύγκριση με το τεράστιο hit του Sam Levinson, "Euphoria". «Και εκεί υπάρχει έντονο σεξουαλικό στοιχείο, αλλά βρίσκεται σε ισορροπία με το δραματικό κομμάτι της σειράς».

Δεν λείπουν φυσικά και οι σκηνές που είναι, ας πούμε, ακραίες, και δείχνει την Depp να με τον Tesfaye σε ένα στούντιο ηχογράφησης, με εκείνον να δένει τη ζώνη γύρω από τον λαιμό της, απειλώντας τη με μαχαίρι, επειδή έτσι θα μάθει να τραγουδάει. Μία selfie της που διαρρέει, με εκείνη να βρίσκεται στο μπάνιο, και το πρόσωπό της να είναι καλυμμένο από σωματικά υγρά. Ρεαλιστικό, αλλά κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει κάποιος σκοπός πίσω από αυτές τις σκηνές, ή αν γίνεται απλώς για να μιλάμε για αυτό.

Υπάρχει όμως και ένα πρόσωπο που έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει από το πρώτο επεισόδιο, και δεν είναι η Depp. Όλοι μιλούν για την Jennie Kim, ένα πασίγνωστο πρόσωπο για αυτούς που ακούνε k-pop. Το μέλος του συγκροτήματος Blackpink υποδύεται λίγο πολύ τον εαυτό της, με σκηνές όπου δείχνει χορογραφίες και η Jocelyn κλαίει επειδή δεν έχει το stardom της Dyanne (Jennie Kim).

Αυτό είναι το υποκριτικό ντεμπούτο της και είναι ίσως το μόνο πρόσωπο του "The Idol" που συγκέντρωσε θετικά σχόλια σε Twitter και TikTok. Είχε βέβαια ήδη το fanbase της, αλλά το ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο cast.