UPDATE #NOW

Το ROKU GIN μάς έκανε να νιώσουμε “Alive with the best of every season”!


JTeam

9 Ιουνίου 2023

Το ROKU GIN μάς έκανε να νιώσουμε “Alive with the best of every season”!
Το premium ιαπωνικό, ROKU Gin μάς «αποκαλύφθηκε» σε μία ξεχωριστή βραδιά γεμάτη αρώματα και γεύσεις Ιαπωνίας, ταξιδεύοντάς μας στις 4 εποχές του χρόνου

Το ROKU Gin γιόρτασε το τέλος της Άνοιξης, σε μία ξεχωριστή βραδιά στο Matsuhisa Athens, ενώ παράλληλα μας μύησε και στις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το αρωματικό, ιαπωνικό, ROKU Gin, να αφουγκραστούν τις ιδιαίτερες νότες του μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο food-pairing, αλλά και να γευτούν δροσερά cocktails, απολαμβάνοντας τη θέα δίπλα στη θάλασσα. Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν το World Gin Day όπου το ROKU Gin γιορτάζει μαζί με όλους όσους έχουν ξεχωρίσει το gin, ως το αγαπημένο τους ποτό.

Jenny.Gr

ROKU στα Ιαπωνικά σημαίνει έξι, όσα και τα ιαπωνικά βότανα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του. Η συγκομιδή τους γίνεται στην ακμή της ωριμότητάς τους και με απόλυτο σεβασμό στην εποχικότητα, για να μπορέσουν να αποδώσουν το μέγιστο των αρωμάτων και γεύσεων. Τα βότανα αποστάζονται ξεχωριστά, σύμφωνα με τις ιδιότητές τους, έτσι ώστε να διατηρούν τα χαρακτηριστικά και την καλύτερη γεύση τους.

Jenny.Gr

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του αριθμού 6, το μπουκάλι είναι εξαγωνικό και στην κάθε πλευρά του έχει ανάγλυφο ένα από τα έξι ιαπωνικά βοτανικά στοιχεία. Η ετικέτα του είναι τυπωμένη σε washi paper, το οποίο είναι παραδοσιακό ιαπωνικό χειροποίητο χαρτί αναγνωρισμένο από την UNESCO ως ICH (Intangible Cultural Heritage).

Jenny.Gr

Την Άνοιξη στην Ιαπωνία μαζεύουν το Sakura flower (άνθη κερασιάς) και το Sakura Leaf (φύλλα κερασιάς). Το Καλοκαίρι γίνεται η συγκομιδή του Sencha Tea και του Gyokuro Tea (είδη πράσινου τσαγιού). Το Φθινόπωρο συλλέγουν το Sansho pepper (πιπέρι με έντονο άρωμα εσπεριδοειδών), ενώ τον Χειμώνα μαζεύουν το φρούτο Υuzu (σπάνιο εσπεριδοειδές) και χρησιμοποιούν τις φλούδες του. Aυτά, μαζί με επιπλέον 8 παραδοσιακά βότανα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή Gin, αναμειγνύονται αρμονικά και δημιουργούν το ROKU Gin. Η υφή του είναι απαλή και μεταξένια, με γεμάτο σώμα. Οι γεύσεις του είναι εκλεπτυσμένες και ισορροπούν ανάμεσα σε πολυεπίπεδες νότες εσπεριδοειδών, βοτάνων και ανθών, οδηγώντας σε ένα πιπεράτο τελείωμα με μακρά και πολυδιάστατη επίγευση.

Jenny.Gr