UPDATE #NOW

Καβάλα: Γονείς αντέδρασαν στο coming out του παιδιού τους και μπήκαν φυλακή


JTeam

13 Ιουνίου 2023

Καβάλα: Γονείς αντέδρασαν στο coming out του παιδιού τους και μπήκαν φυλακή
@Eurokinissi
Και στους δυο γονείς επιβλήθηκε ποινή 7 μηνών με αναστολή για απλή σωματική βλάβη

Περιστατικό είχαμε στην Καβάλα με δυο γονείς οι οποίοι αντέδρασαν στο coming out του παιδιού τους και δεν αποδέχονταν το γεγονός πως αυτοπροσδιορίζεται ως γκέι. Η ποινική διαδικασία προκλήθηκε σε βάρος τους, μετά από καταγγελία του ίδιου του παιδιού.

Σύμφωνα με το proininews.gr όλα ξεκίνησαν όταν το ανήλικο παιδί, αποφάσισε να αποκαλύψει στους γονείς του την σεξουαλικότητα του και τότε προκλήθηκε ένταση στην οικογένεια, με αποτέλεσμα το παιδί να καταφύγει τελικά στην δικαιοσύνη. Πριν από μερικούς μήνες, οι γονείς είχαν κατηγορηθεί και πάλι για σωματική βλάβη και απειλή σε βάρος αδύναμου προσώπου.

Το δικαστήριο κάλεσε εκτάκτως σε κατάθεση το ανήλικο παιδί, το οποίο παρακολουθούσε τη δίκη. Η κατάθεση του παιδιού έγινε μετά την απολογία των γονέων του.

«Ο πατέρας μου δέχεται και ανέχεται. Η μητέρα μου δυσκολεύεται. Δεν θέλω να τιμωρηθούν», ανέφερε το παιδί. Ωστόσο, επιβεβαίωσε στην κατάθεση του τα περιστατικά της δικογραφίας, ενώ συγγνώμη ζήτησε η μητέρα του. «Προσπαθούμε», πρόσθεσε. Η εισαγγελική πρόταση ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας από πρόκληση σωματικής βλάβης σε απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, κατηγορία για την οποία οι δύο κατηγορούμενοι τελικά αθωώθηκαν.

Ζητήθηκε η ενοχή τους για την απειλή, πρόταση που δέχθηκε το δικαστήριο επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και στον πατέρα και στην μητέρα.

Τονίζεται πως ο πρόεδρος του δικαστηρίου συνέστησε στους γονείς να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις τους με το παιδί τους, και να λάβουν βοήθεια.