UPDATE #NOW

Πύλος: Ανάμεσα στους νεκρούς και ο καπετάνιος - Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση


JTeam

16 Ιουνίου 2023

Πύλος: Ανάμεσα στους νεκρούς και ο καπετάνιος - Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση
@Eurokinissi
Τι προέκυψε μέσα από τις καταθέσεις τόσο των εννέα κατηγορουμένων όσο και των διασωθέντων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader και όπως προέκυψε μέσα από τις καταθέσεις τόσο των εννέα κατηγορουμένων όσο και των διασωθέντων, ο καπετάνιος του μοιραίου αλιευτικού που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου, είναι ανάμεσα στους νεκρούς του ναυαγίου.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 78 νεκροί, ενώ σύμφωνα με επικεφαλή της Frontex, τα άτομα που βρίσκονταν στο αλιευτικό άγγιζαν τους 600. Ανάμεσα στους 104 διασωθέντες, συνελήφθησαν και 9 άτομα που φέρεται να είναι οι διακινητές.

Οι 9 διακινητές βρίσκονται ήδη ενώπιον της Δικαιοσύνης, με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν να έχουν ως εξής: πρόκληση ναυαγίου και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ένα από τα βασικά ερωτήματα που υπήρχαν χθες ήταν εάν ανάμεσα τους βρίσκεται και ο καπετάνιος ωστόσο αργά το βράδυ έγινε γνωστό πως είναι ένα από τα άτομα που είχε πνιγεί και αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader, προέκυψε μέσα από τις καταθέσεις τόσο των κατηγορουμένων όσο και των διασωθέντων.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστή ανάρτηση ακτιβίστριας σύμφωνα με την οποία ο καπετάνιος φέρεται να τους είχε εγκαταλείψει λίγο μετά την αναχώρηση του σκάφους από το Τομπρούκ της Λιβύης. Επιπλέον, κατά την έρευνα προέκυψε ότι το αλιευτικό που δεν έφερε επωνυμία και σημαία είχε αναχωρήσει από την Αίγυπτο, έκανε στάση στη Λιβύη για να επιβιβαστούν οι εκατοντάδες μετανάστες ανάμεσα στους οποίους πολλές γυναίκες και παιδιά και στη συνέχεια τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής αναχώρησε για την Ιταλία.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr