UPDATE #NOW

Η Sarah Ferguson διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού- Η αποκάλυψη στο Instagram


JTeam

27 Ιουνίου 2023

Η Sarah Ferguson διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού- Η αποκάλυψη στο Instagram
Instagram/ sarahferguson15
Η Δούκισσα του York δεν είχε εμφανίσει κανένα σύμπτωμα μέχρι τη διάγνωση

H Δούκισσα του York, Sarah Ferguson αποκάλυψε πρόσφατα πως διαγνώστηκε με μια πρώιμη μορφή καρκίνου του μαστού κατά τη διάρκεια μιας τυπικής μαστογραφίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου της, η 63χρονη Ferguson υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και όλα πήγαν καλά.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός της: «Η δούκισσα ενημερώθηκε από τον γιατρό της ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Λαμβάνει την καλύτερη ιατρική περίθαλψη και οι γιατροί της είπαν ότι όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Τώρα αναρρώνει, με την οικογένεια να είναι στο πλευρό της. Η δούκισσα θέλει να εκφράσει την τεράστια ευγνωμοσύνη της σε όλο το ιατρικό προσωπικό που την στήριξε τις τελευταίες ημέρες».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα πρόσθεσε: «Επίσης εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στο προσωπικό που συμμετείχε στη μαστογραφία που εντόπισε την ασθένειά της, η οποία κατά τα άλλα ήταν χωρίς συμπτώματα, και πιστεύει ότι η εμπειρία της υπογραμμίζει τη σημασία του τακτικού ελέγχου για όλες τις γυναίκες».

Jenny.Gr
Instagram/ sarahferguson15

Η δούκισσα πήρε εξιτήριο μέσα στο Σαββατοκύριακο και επέστρεψε στο Windsor, ενώ το κοινό της περιμένει από την ίδια να μιλήσει για την περιπέτεια με τον καρκίνο στο podcast της με τίτλο Tea Talk.

Οι εξελίξεις στην υγεία της Δούκισσας του York, έρχονται δύο χρόνια αφότου η ίδια είχε αποκαλύψει στο People μία άλλη περιπέτεια που είχε περάσει, αυτή τη φορά με την ψυχική της υγεία. Για την ακρίβεια, το καλοκαίρι του 2021, η Ferguson είχε δηλώσει ότι από τότε που είχε εμφανιστεί στη βασιλική οικογένεια, το 1986, τα ταμπλόιντ την είχαν βάλει στόχο, αφού δημοσίευαν σκληρά άρθρα για την ίδια, αποκαλώντας την μάλιστα, ως «Δούκισσα του Χοιρινού» (Dutchess of Pork, κάνοντας λογοπαίγνιο με τον τίτλο που έφερε ως Dutchess of York). Η σύγκριση μάλιστα με την καλή της φίλη, πριγκίπισσα Diana, ήταν αναπόφευκτη, κάτι που την επιβάρυνε περισσότερο.

«Είχα μεγάλα προβλήματα λόγω του ψυχικού τραύματος που μου προκάλεσαν», ανέφερε τότε στο People, συμπληρώνοντας: «Χρειάστηκε πολλή δουλειά γιατί πίστευα κάθε λέξη που έγραφαν για μένα τα πρωτοσέλιδα. Ντρεπόμουν για τον εαυτό μου. Ήταν πραγματικά μία σκοτεινή περίοδος. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να εξηγήσω γιατί έκανα σαμποτάζ στον εαυτό μου».