UPDATE #NOW

Νέες προκλητικές δηλώσεις του μητροπολίτη Κοζάνης: «Η γυναίκα πολεμά τον Θεό στη μητρότητα»


JTeam

1 Ιουλίου 2023

Νέες προκλητικές δηλώσεις του μητροπολίτη Κοζάνης: «Η γυναίκα πολεμά τον Θεό στη μητρότητα»
Μετά τις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες, επιστρέφει με ακόμη πιο υποτιμητικά σχόλια

Τις γυναίκες στόχευσε για ακόμα μια φορά ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο οποίος μίλησε με υποτιμητικά λόγια μεταξύ άλλων, για τον ρόλο της μητέρας αλλά και για τον τρόπο που ντύνονται τα κορίτσια σήμερα.

«Με πόνεσε η καρδιά μου την περασμένη Κυριακή όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο πίσω από το ναό, είδα κοριτσάκια 13-14 χρονών, και άλλα παρακάτω, μεθυσμένα, ημίγυμνα και ξυπόλητα, κρατούσαν τα παπούτσια στα χέρια τους. Μάνα δεν έχουν; Όχι, γιατί η σημερινή γυναίκα πολεμάει τον Θεό στη μητρότητα. Ναι, αλλά η μητρότητα ανέβασε την Παναγία πάνω από την Αγία Τράπεζα. "Ότι μήτηρ γέγονας", "προς σε καταφεύγομεν" της λέμε. Όχι, εμείς θέλουμε να καταξιωθούμε στον κόσμο αυτόν. Να σπουδάσεις ναι, όλα, αλλά πρώτα μητέρες, τα παιδιά σας» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σχολίασε και το γεγονός ότι ήταν άδεια τα στασίδια στο Ναό του Αγίου Νικολάου από πιστούς, κυρίως νέους: «Δε βλέπω τα στασίδια αυτά να καλύπτονται από νεότερους. Αυτό δεν είναι δουλειά δική μου αλλά των μανάδων».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και το 2022, όταν έκλεισε τη λειτουργία για τα Θεοφάνεια με φραστική επίθεση σε γυναίκες: «Δε μου λέτε εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε ήθελα να 'ξερα».

Τα τοπικά μέσα σχολίασαν το «Πώς τις αντέχετε;» κάνοντας λόγο για νέο «παραλήρημα», μόλις λίγους μήνες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του ίδιου μητροπολίτη, που είχε ταχθεί κατά του όρου γυναικοκτονία συμβουλεύοντας, εμμέσως πλην σαφώς τις γυναίκες να έχουν το στόμα τους κλειστό.

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Είσαι άνθρωπος, εικόνα του Θεού. Αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι; (....) Μου λένε γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας», σημείωνε τότε.