UPDATE #NOW

Μπιφτέκι στη σχάρα: Τα 5 μυστικά που κάνουν τον σωστό ψήστη


JTeam

6 Ιουλίου 2023

Μπιφτέκι στη σχάρα: Τα 5 μυστικά που κάνουν τον σωστό ψήστη
Εσύ πώς το ψήνεις το μπιφτέκι;

Το ψήσιμο στα κάρβουνα δεν είναι εύκολη υπόθεση – το ξέρεις, το ξέρουμε, το ξέρουν όλοι. Τι κάνει τον σωστό ψήστη, όμως; Επειδή πέρα από αγάπη που πρέπει να δίνει στο κρέας, υπάρχουν και πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρει.

Παρακάτω, θα βρεις ακριβώς αυτά τα πέντε πράγματα. Θα μάθεις τα μυστικά για το τέλειο μπιφτέκι στη σχάρα (δες τη συνταγή του κιμά εδώ), και ετοιμάσου να κάνεις μπάρμπεκιου αυτό το Σαββατοκύριακο. Βγάλε μπλοκάκι και σημείωνε ή, αν είσαι νέος στην ψυχή, κάνε screenshot.

Αρχικά, ξεκινάς αφότου βεβαιωθείς πως έχεις βάλει καλά τη φωτιά, τα κάρβουνα έχουν «πιάσει» κι η σχάρα είναι καυτή και έτοιμη για χρήση. Και άσε τα μπιφτέκια να ξεπαγώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 30 λεπτά πριν αρχίσει το ψήσιμο.

Παίρνεις κάθε μπιφτέκι και του ρίχνεις χοντρό αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, το ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγει η επιπλέον υγρασία. Με τα δάχτυλά σου, τα λαδώνεις με ελαιόλαδο –όχι πολύ, ίσα ίσα για να πάρει χρώμα απ’ έξω. Αν το παρακάνεις, θα καεί.

Ξαναβάζεις αλάτι και τοποθετείς τα μπιφτέκια στη σχάρα. Από εκεί, τα αφήνεις και δεν τα πειράζεις για 4 λεπτά. Αν προσπαθήσεις να τα γυρίσεις νωρίτερα, θα κοπούν. Με φαρδιά σπάτουλα, τα γυρίζεις και βλέπεις ότι έχουν σχηματίσει λαχταριστή κρούστα. Περιμένεις για τρία περίπου λεπτά (λιγότερο αν θέλεις το αιματάκι μέσα) και είσαι έτοιμος.