CELEBRITIES MEN’S POINT

Πίνεις τσίπουρο; Τα 3 tips που πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου


JTeam

5 Φεβρουαρίου 2023

Πίνεις τσίπουρο; Τα 3 tips που πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου
Instagram/dopios
Οι απαραίτητοι κανόνες για να πιεις τσίπουρο

Το τσίπουρο είναι σημαντικό για εμάς, γιατί συνοδεύει τους μεζέδες και τα κυριακάτικα τραπέζια. Επίσης διαθέτει τουλάχιστον 300 ποικιλίες. Δεν πρόκειται να το καταναλώσεις σκέτο, όπως τα κοκτέιλ ή το κρασί, αλλά θα το απολαύσεις σίγουρα, είτε είσαι στην πόλη είτε σε κάποιο χωριό για διακοπές.

Αν θέλεις να το κάνεις σωστά και όπως του αξίζει, ορίστε τα βασικά tips που πρέπει να θυμάσαι για το τσίπουρο.

Χωρίς γλυκάνισο

Πριν πέσετε να με φάτε, επειδή ξέρω ότι αυτά είναι γούστα και θέμα περιοχής, αλλά χωρίς γλυκάνισο θα καταλάβεις τη γεύση. Είτε σκέτο είτε με πάγο, έτσι θα εκτιμήσεις τις καλές ποικιλίες.

Συνδύασε με έντονα φαγητά

Είπαμε ήδη ότι τσίπουρο χωρίς μεζέ δεν γίνεται. Αφού το τσίπουρο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το επιλέγουμε και με έντονες γεύσεις. Παστά ψάρια, ταραμά, σκορδαλιά, έντονα τυριά, σαγανάκι και γενικά ό,τι διαθέτει αρκετό αλάτι ή είναι καπνιστό.

Απόλαυση (και ο χρυσός κανόνας)

Είναι η βασική οδηγία για το τσίπουρο. Απολαμβάνουμε σιγά σιγά και δεν πίνουμε μονορούφι λες και είναι σφηνάκι. Το τσίπουρο φτιάχτηκε για να φέρνει κοντά τους ανθρώπους και να κάνει το φαγητό ακόμα καλύτερο. Το κλειδί είναι η ισορροπία, ώστε να μπορείς να κάτσεις στο τραπέζι για ώρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.